HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Chokladen som lindrar din mensvärk - snart är den här!

08 nov, 2016 
Frauenmond är namnet på ett tyskt örtte som lindrar mensvärk – och snart kanske också en chokladkaka med samma syfte.
Annons

Drabbas du också av smärtor när det är dags för mens? Du är inte ensam, de flesta kvinnor upplever någon gång obehag och smärta under menstruation. Lägg till att problemet återkommer varje månad under stor del av livet, då är det inte konstigt att alla typer av hjälp och botemedel är välkomna.

Läs mer: Därför får du mensvärk fast du inte har mens

Ofta nämns choklad som en hjälpande vän när hormoner och mensmagen bråkar. Chokladen höjer nivåerna av måbra-hormonet serotonin i kroppen, vilket många tycker lindrar när mensvärken är som värst. Det finns också örter med liknande effekter, och nu vill en chokladtillverkare kombinera allt detta i en och samma produkt.

Chokladen innehåller 60 procent kakao, men framför allt 17 olika örter kända för att ha smärtstillande eller lugnande effekt.

Den finns än så länge inte att köpa, eftersom projektet fortfarande är i sin uppstartsfas (du kan läsa mer om det här). I väntan på att den dyker upp i en butik kan du prova att göra en liknande huskur själv: Blanda choklad med daggkåpa, salvia, nässla, gråbo och rölleka – som är några av de verksamma örterna.

Källa: Elite Daily

Därför ska du äta choklad till frukost – forskarna förklarar!

choklad_stor

Choklad, helst redan till frukost, är bra för både vikt och hälsa. I alla fall om man få tro den här studien!

Läs mer här: Därför ska du äta choklad redan till frukost

Foto Shutterstock

Annons