SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Gynning och Berg om mens efter förlossning: “Niagarafallet på Ica"

11 mar, 2020 
Gynning och Berg
Carina Berg och Carolina Gynning är tillbaka med uppskattade podden Gynning och Berg. I första avsnittet efter Carina fött sonen Otto avhandlar de bland annat hur underlivet förändras efter förlossning – och jämför vems byxor som drabbats värst.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Som vanligt när Berg och Gynning är i farten är samtalet i podden ganska ofiltrerat. Bland annat pratar de om att det har nu gått två månader sedan förlossningen och Carina tycker att allt börjar bli som vanligt ”där nere”. ”Eller, ja, jag kan inte knipa av strålen när jag kissar direkt. Men det kommer.” säger Carina.

”Fast, nej det gör det inte om vi ska vara ärliga” inser de sedan i kör och diskuterar olika sätt underlivet förändras på.

Carolina Gynning delar med sig om att det efter två barn ändå ser ”amazing” ut där nere.

Som en kyss mot snippan

Carina berättar sedan om hur Erik skulle köpa bindor åt henne efter förlossningen – och köpte Tena Lady. ”De är ju för urinläckage, så han hade ju rätt? menar Gynning, med anledning av tidigare diskussion.

Carina Berg erkänner att hon först kände sig lite ställd av misstaget, men insåg snart att det var ett riktigt bra köp, mjukt och snällt mot det nyförlösta underlivet: ”Det var som en kyss mot snippan.”

Annons

Varför det blev så pass fel i bindköpet är oklart, men Carina kan inte låta bli att fundera på att ”bergis hade hans exflickvänner sådan här ‘fransk mens’, som man kunde torka bort med en wipe.” Inte riktigt hur läget är efter en förlossning.

På tal om mens erkänner Gynning att hon har motsatsen till ”fransk mens” och berättar om en händelse som får till och med Carina att häpna.

Fransk mens vs Niagarafallet

Gynning berättar om när hon stod på Ica och pratade med en bekant och känner hur det ”öppnar sig” där nere – och mensen börjar forsa. ”Det är som Niagarafallet. Bara hon inte tittar ner. Bara hon inte tittar ner.” tänkte hon och erkänner att hon fotade sina jeans när hon kom hem.

”Jag fotade mina jeans när vattnet gick!” kontrar Carina Berg.

De jämför sedan bilder på nedsölade jeans– och lägger upp dem på Instagram.

”Näää!” säger Berg. ”Nämen det ser ju ut som att en björn har tuggat dig i grenen. Kära vän. Du har ju mens upp på ryggen!”

”Vilka är vi som fotar våra byxor när vi gjort ner oss? Båda två bara: Kolla vad jag har gjort ifrån mig”, skrattar de.

Se bildbevis nedan:

Bild: TT, Instagram

Källa: Gynning och Berg – hittar sig själva

LÄS MER:

Mensvärk fast du inte har mens? Därför får du det?

8 sätt din mens förändras på efter 40

Så träffades Carina och Erik Berg – allt om kärlekshistorien

Annons