SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Zara Larsson i tårar över svåra sjukdomen – tar en paus

22 maj, 2019 
Zara Larsson la upp en bild på Instagram Stories på sig själv i tårar.
Zara Larsson berättar nu om den svåra sjukdomen hon lever med. ”Min PMDS förstör mig och jag kan inte kontrollera mina känslor”, skriver Zara när hon delar en bild av sig själv i tårar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Zara Larsson, 21, slog igenom i Talang som 10-åring och idag är hon en världsartist. Snart ska hon ut på turné med ingen mindre än Ed Sheeran. Hon gör inte bara framgång efter framgång, hon är också den som sätter ner foten och höjer rösten när hon tycker något är fel. Och hon hymlar inte om att livet inte alltid är en dans på rosor.

Nu har hon delat en bild av sig själv i tårar på sin Instagram story, där hon berättar ärligt om sin tuffa sjukdom. Hon lider av PMDS, premenstruellt dysforiskt syndrom, vilket innebär både psykiska och fysiska besvär i samband med mensen.

I mitt vardagliga liv (inte dagarna innan min mens) är jag en glad tjej, men min PMDS förstör mig och jag kan inte kontrollera mina känslor. Jag kan inte ens stå upp en sekund innan jag bäddar ner mig som en burrito i sängen på grund av ångest. Men förhoppningsvis får jag medicin utskriven snart”, skriver hon och fortsätter:

Jag blir så känslig och ledsen. Så så så ledsen. Det känns som att alla attackerar mig.

Zara Larsson la upp en bild på Instagram Stories på sig själv i tårar.
Zara Larsson la upp en bild på Instagram Stories på sig själv i tårar.

Tar en paus

Zara, som i vanliga fall inte backar trots att hon möter motstånd, förklarar att hon i stunder som dessa till och med raderar inlägg på Twitter. Tanken bakom att hon delar med sig av det tuffa hon går igenom är för att hon visa andra att det är okej att visa sig sårbar.

Annons

I vanliga fall kan jag klara av det, men jag ser inte ljuset i tunneln dessa dagar och det är löjlig att jag tvingas gå igenom detta varje månad. Jag postar detta för att ni ska förstå att det är okej att gråta och vara ärlig med hur man känner.

Hon avslutar med att berätta för sina fans att hon kommer att ta en paus från sina sociala medier i ett par dagar, att hon kommer tillbaka när hon känner sig som sig själv igen.

 

Läs mer:

Allt du behöver veta om PMS och PMDS

Därför måste vi prata mer om PMS och PMDS: ”Det är ett hån”

10 saker kvinnor som lider av PMDS vill att andra ska veta

Annons