Ny studie: Ät sötsaker i små portioner och tappa kilon

Vill du gå ner i vikt utan att ge upp godis, fikabröd och efterrätter? Då kan du glädja dig åt en studie utförd vid Göttingens universitet i Tyskland.

Under 12 veckor fick deltagarna – 225 överviktiga svenskar – följa en kost inspirerad av Medelhavsdieten, med mycket nötter, vegetabiliska oljor, frukt, grönsaker, baljväxter, fullkorn och fisk. Deltagarna undvek kött och mjölkprodukter, men fick dricka rött vin i måttliga mängder och äta två små portioner sötsaker varje dag.

Läs mer: Slankare midja med nyttiga bakterier

I genomsnitt gick deltagarna ner omkring ett halvt kilo i veckan, vilket är i enlighet med den långsamma och gradvisa viktnedgång som läkare ofta rekommenderar. Deltagarna fick också bättre kolesterolvärden och tappade nästan 5 centimeter runt midjan.

Ett år senare hade deltagarna behållit det mesta av sin viktnedgång – i genomsnitt hade de gått upp ett av de tappade kilona.

 

LÄS MER:

Forskare: ”Ät den här kolhydraten och gå enkelt ner i vikt”

Ät en mängd olika fiberrika livsmedel för att hålla dig mätt och gå ner i vikt, menar amerikanska forskare.

En ny studie visar att du kan gå ner i vikt helt utan förbud – men du måste se till att äta minst 30 gram av en specifik typ av kolhydrat.

Läs mer: Forskare: ”Ät den här kolhydraten och gå enkelt ner i vikt”

 

De 8 viktiga fetterna som är bra för figuren

fettet-som-hjälper-dig-att-gå-ner-i-vikt

Du behöver inte vara rädd för att äta fett – men se till att välja rätt sort! Här är 8 viktiga fetter som hjälper dig att gå ner i vikt.

Läs mer: De 8 viktiga fetterna som är bra för figuren

Läs också:

8 anledningar att äta supernyttiga chiafrön

Vägen till plattare mage

AV: Malin Karlberg  BILD: Thinkstock

 

Annons:

Naturdiet har smarta måltidsalternativ för dig som söker en fullvärdig måltid eller ett näringsrikt mellanmål i farten. Alltid med ett högt proteininnehåll, lågt energiinnehåll men fullt av vitaminer och mineraler som din kropp behöver. Naturdiet är det smarta och enkla valet för dig som vill leva en hälsosam livsstil!   

Läs mer på www.naturdiet.se