Tommy Nilsson om kampen mot sötsuget

04 maj, 2017 
Tommy Nilsson.
Tommy Nilsson är nykter alkoholist sedan flera år tillbaka. Men sockersuget har den folkkära artisten inte fått bukt med, avslöjar han i podcasten "Öppet hjärta". "Har jag en skål smågodis framför mig så drar jag i mig den. Det handlar om nävar".
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Tommy Nilsson har vid 57-års ålder en gedigen karriär att blicka tillbaka på. Både som sångare i hårdrocksband (till exempel Easy action) och som leverantör av smäktande ballader (Öppna din dörr). I podden ”Öppet hjärta” med Marcus Birro och Michael Strandberg berättar Tommy Nilsson nu om livet i allmänhet karriären i synnerhet.

Artisten berättar bland annat om hur trött han är på att svara på frågor om spriten trots att det är sju år sedan han la av.

– Det känns sunkigt på något sätt, säger Tommy Nilsson i programmet men berättar även om stödet han fick på AA-möten och andra följder av det sundare livet.

Läs också: Tommy Nilsson om nykterheten: ”Förändrade mitt liv”

Som till exempel hur suget efter sötsaker ersatte vin, öl och sprit.

– Jag bytte ut drickat mot en tvåliterscola om dagen, berättar sångaren som gör processen kort med både smågodis och chokladkakor.

Utstrålar mer positiv energi

Tommy Nilsson konstaterar att han jobbar i en arbetsmiljö där alkohol, till skillnad från andra arbetsplatser, är ständigt närvarande.

Annons

Han har dock inget emot om hans bandkamrater tar en öl så länge det är efter giget.

Själv upplever han att nykterheten öppnat upp nya vägar i karriären och att han utstrålar mer positiv energi än förr.

Under programmet berättar Tommy Nilsson även om sina skrivarplaner. Det handlar bland annat om den egna självbiografin och en romanidé som han vill få ner på pränt.

Läs också: My Skarsgård: Cancern fick mig att dricka

Och det lär finnas stoff till självbiografin. Redan i tonåren blev Tommy Nilsson sångare i rockbandet Horizont, innan han blev popstjärna i Frankrike under tidiga 1980-talet. Första skivan kom redan 1981.

Toto var taggade

1985 fick var han hemma i Sverige igen och frontade bland annat glam metal-bandet Easy action. Ryktet om hans kvaliteter som sångare spred sig i musikvärlden och amerikanska Toto, Ett band med megahits som ”Hold the Line”, ”Rosanna” och ”Africa” i katalogen, visade intresse.

Annons

Bandmedlemmar och representanter för skivbolaget var i alla fall i Stockholm, kollade på den svenska sångaren och visade stort intresse. Men något mer än så blev det aldrig.

Läs också: Skarsgård om nyktrare livet: ”Jag gick mammas kurs”

– Det rann utan i sanden bara, säger Tommy Nilsson i ”Öppet hjärta” utan att gräma sig.

– Jag trivs så jävla bra där jag är nu så det finns någon mening med det.

Han skulle dock inte ha någonting emot att ta upp hårdrocken och spela i ett band igen. Gärna i någonting som ekar av Led Zeppelin och The Who.

– Jag tror att jag kommer att spela med ett rockband igen innan jag lägger ner.

LÄS MER: Tommy Nilsson berättar om de svåra åren och sitt nya liv

Foto: IBL

 

Farväl sötsug – 12 steg till avgiftning!

Det tar bara 10 dagar innan din kropp mår bättre efter att skrotat sockret.

Läs också: Farväl sötsug – 12 steg till avgiftning!

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons