Fråga läkarenSköldkörtelnSmärta och värkHögt blodtryckHudcancerTäta bröstTBE

Undvik förkylningen – sluta röra vid de här sakerna

30 okt, 2017 
AvNanna von Knorring
Huskurer och vitaminer i all ära, men det finns ett enkelt knep för att undvika att smittas av förkylningar och influensa i vinter. Här är sakerna som farmaceuten råder dig att undvika.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Tiden för förkylningar och influensa är kommen, men det går att skydda sig mot smittan på flera sätt. Man kommer långt med ett gott immunförsvar och flera huskurer kan även hjälpa att förebygga eller lindra förkylningen, men det finns även saker som man helt ska låta bli för att hålla smittan på avstånd.

Läs också: 7 smarta tips som lindrar och förebygger förkylningar

Enligt farmaceuten Angela Chalmers är ett effektivt sätt att hålla sig frisk att låta bli att röra vid saker på allmänna platser. Hon nämner specifikt två bakteriehärdar som du bör undvika: Handtag och stänger som flera håller i och rör vid på allmänna transportmedel som tåg, tunnelbana och buss samt butiksdisken som många kommer i kontakt med.

Det går inte alltid att undvika bakteriehärdarna och många kommer i kontakt med dem dagligen. Det näst bästa knepet för att undvika smittan är därför att se till att inte röra sitt ansikte om man rört vid något som flera andra kommit i kontakt med.

Annons

Läs också: Letar du efter huskurer mot förkylning? MåBra har bästa listan!

”Undvik att bli förkyld genom att inte röra dina ögon, din näsa eller mun när du har varit på allmänna platser eftersom det kan föra över viruset till dig”, säger Angela Chalmers till brittiska Express.

Farmaceuten påminner även om att alltid tvätta händerna efter att man snutit sig och att använda rikligt med tvål.

Källa: Express.co.uk Foto: Shutterstock

Artikeln publicerades först på Femina.

 

5 signaler på att din förkylning är något annat 

Läs också: 5 signaler på att din förkylning är något annat 

 

Annons