9 saker vi gör när det är vår – fast det inte riktigt är det än

Vårkänslor!

Det är typiskt oss nordbor att gå händelserna i förväg när våren äntligen börjar kika fram och det slutar ofta i ett antal mindre genomtänkta idéer. Vi har alla någon gång tagit ut glädjen i förskott, för att sedan bli besvikna när temperaturerna dyker neråt och får sällskap av snöslask. Trots det är det ingen ovanlig syn att se envisa svenskar som låtsas att vi har varma, soliga vårdagar – även om det inte riktigt ännu är det.

Läs också: Häng inte läpp – bästa boten mot vårdepp!

Här är 9 saker vi gör, fast vi vet att vi inte borde:

1. Vi tar på oss ballerinas, skor i tyg eller våra nya ljusa sneakers, vilket resulterar i iskalla fötter och leriga, dammiga skor samt en förkylning som sitter i minst en vecka.

2. Vi packar undan vinterkläderna för att dagen därpå upptäcka att snön har gjort comeback.

3. Vi dricker kaffe på den enda öppna uteserveringen och sitter och huttrar under filtar i fleece samtidigt som vi kämpar för att förhindra håret från att blåsa ner i kaffekoppen.

4. Vi klär oss i vårjacka, kjol och klänning alldeles för tidigt och fryser så fort vi sticker ut foten utanför dörren – och låtsas att vi inte fryser alls för ”det är så skönt”.

5. Vi struntar i en extra tröja under jackan när solen skiner för ”det ser ju så varmt ut ute!”.

6. Vi byter ut de höga strumporna mot låga och går runt med iskalla anklar som skulle få våra mammor att gå i taket om de såg dem.

7. Vi tror att det är en bra idé att anordna en picknick i parken på Valborg. Det är det inte.

8. Vi köper vårens första glass och hinner precis Instagramma den innan fingrarna förfryser.

9. Vi planterar blommor och växter på balkongen för att sedan undra hur de kunde gå och dö av frost när det är vår.

Bonus: 10. Vi känner igen oss på varje punkt på denna lista och vet hur galet det ser ut för alla turister som besöker Sverige i sina dunjackor i maj – men gör om det varje år i alla fall.

 

Så minskar du dina pollenbesvär – här är listan

Läs också: Så minskar du dina pollenbesvär – här är listan

 

 

Utvald läsning