FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Läkare: Lite whisky hjälper mot förkylningen

03 maj, 2018 
AvMalin Ny
En aning whisky kan faktiskt lindra din förkylning – i alla fall enligt läkaren William Schaffner som menar att den klassiska huskuren faktiskt fungerar till viss del.
Annons

Som du kanske vet finns det inte något riktigt botemedel för förkylning – när den rinnande näsan och hostan är framme är det egentligen bara att härda ut. Däremot finns det ett otal klassiska huskurer som sägs hjälpa – bland annat hett te, vitlök, ingefära och whisky. Och tro det eller ej, men den sistnämnda huskuren fungerar faktiskt, i alla fall till viss del enligt läkaren William Schaffner som till vardags arbetar på Vanderbilt University Medical Center.

– Alkoholen utvidgar blodkärlen en liten aning, och det gör det lättare för dina slemhinnor att hantera infektionen, förklarar han för ABC News

Kom dock ihåg att just är en aning whisky som sägs lindra förkylningssymptom, och inte för mycket. Eftersom alkohol är vätskedrivande kan det istället få dig att må ännu sämre och göra dig uttorkad, förmodligen inte det du är ute efter när du är förkyld. Att dricka extra mycket vatten, samtidigt som du intar en väldigt liten mängd whisky, är därför en bra idé.

Foto: IBL Källa: Huffingtonpost

Läs också:

7 smarta tips som lindrar och förebygger förkylningar 

Förkylning: 9 myter och sanningar

Letar du efter huskurer mot förkylning? MåBra har bästa listan! 

Annons