Trött och ofokuserad? Några enkla, snabba andningsövningar kan hjälpa dig att ladda kroppen med ny energi eller mentalt fokus inför ett tufft träningspass. Testa nästa gång du behöver lite extra kraft eller pepp inför träningen!
Vi har dem alla i vårt liv – energitjuvarna som suger musten ur oss. Men egentligen handlar det till stor del om att vi helt enkelt inte förstår varandra. Därför kan du enklare ducka energitjuvarna genom att öka din egen självinsikt.
Mary Todelius kämpade med trötthet och bestämde sig för att skaffa nya vanor. Hon började med periodisk fasta och att träna och det gjorde att hon fick energin tillbaka. Här berättar hon mer.
Trötta perioder kan faktiskt vara ett tecken på god hormonbalans. Det här behöver du veta om menscykelns olika faser för att lättare förstå och förutsäga dina energidippar.
Har du en kollega som förpestar stämningen på jobbet med sin inställning eller sina kommentarer? Här är sex tips för att lättare kunna hantera dem, och förhoppningsvis kunna vända situationen.
Känner du dig trött för jämnan, trots att du tycker att du vilar regelbundet? Det kan bero på att du gör saker som förstör din återhämtning – utan att du själv är medveten om det.
Trött och slutkörd trots att du sover, tränar och äter bra? Då kan det vara saker i vardagen som sabbar din återhämtning. Saker som du kanske inte ens lägger märke till.
Man kan inte vara på topp hela tiden, vissa dagar kan man behöva pigga upp sig själv och jobba lite för att hitta till glädjen. Här är tio knep att ta till!
Blir du stressad efter en dålig natt då du skrapat ihop 3-4 timmars sömn? Lugn, enligt sömnexperterna går det att rädda upp dålig sömn och ändå vara pigg under dagen.
Soffan före vänner och väldigt mycket hämtmat... Är det möjligt att pandemin gjort dig lite väl bekväm? Här är 5 tecken på att så är fallet – och knepen som hjälper dig att hitta motivationen igen.
Har du någon gång förundrats över hur mycket energi ditt barn verkar ha – att hen kan springa omkring och leka en hel dag utan att bli det minsta trött? Enligt forskare i Frankrike och Australien finns det faktiskt en naturlig förklaring till det.
Nu har vi haft det mörkt och blött ett tag. Och vi längtar till ljus, mer energi och en allmänt gladare stämning i våra liv. Men det finns saker du kan göra redan nu för att bli piggare – utan energidrycker, litervis med kaffe och märkliga tupplursknep.
Trots flera larm om att barn kan ta skada av energidrycker ökar försäljningen, och många butiker kontrollerar inte barnens ålder vid köp. Tills Livsmedelsverkets rapport är klar i december vill nu barnläkare att drycken ska bort från butikshyllorna.
Sunda rutiner bäddar för en bra start på dagen. Öka din energi, produktivitet och ditt humör med enkla, hälsosamma morgonrutiner som passar för just dig. Här listar vi åtta rutiner att prova – och etablera – i år.
Först kom kinesisk ginseng och rysk rot. Nu kommer en indisk rot som både kan sänka stresshormonet kortisol och ge oss mer energi. Säg hej till ashwagandha!
Många är vi som vänder oss till kaffemaskinen när tröttheten kommer krypandes på jobbet. Men forskning visar att det finns en sak du borde göra efter kaffekoppen – som kommer ge dig den bästa energiboosten!
Redan på namnet hör man att energidryck ska ge mer ork – men vad händer egentligen i kroppen när vi häver drycken? Här är fem viktiga fakta du borde vara medveten om när du knäpper upp nästa burk!
P-piller påverkar kvinnor på olika sätt, vissa känner sig hjälpta medan vissa mår dåligt av dem. En ny studie visar att preventivmedlet faktiskt försämrar livskvaliteten för kvinnan som äter det.
Vill du få mer energi och hålla hälsan i topp så gäller det att hitta rätt balans mellan mat, motion, mentala aktiviteter, återhämtning och umgänge. Här är fem tips som ger dig nya krafter:
De kan finnas överallt, hemma, på jobbet, bland vänner, bekanta och släktingar – energitjuvarna som stjäl din kraft. MåBra lär dig stoppa stölden i tid!
Vi behöver ljus för att leva och må bra. Men det är inte bara att ösa på med ljusterapilampor när som helst. Ljuset ska helst matcha den egna dygnsrytmen.