BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Nutritionisten avslöjar sitt bästa fettförbränningsknep

10 feb, 2017 
Drick kaffe och ät chili!
Fredrik Paulún tipsar om en matkombinaion som kan dra upp fettförbränningen på max: Chili och kaffe!
Annons

När nutritionisten Fredrik Paulún tipsar om mat som ökar fettförbränningen brukar han utgå från ett livsmedel i taget. Detta för att forskningsstudier anses vara mer vetenskapliga när man gör den på bara en sak. Men i boken ”50 genvägar till fettförbränning” gör han ett undantag.

Det är nämligen så att kombinationen av capsaicin och koffein båda påverkar fettförbränningen – men på helt olika sätt! Därför kan de komplettera varandra och vrida upp förbränningen ytterligare. Då båda är ämnen som lätt finns att hitta i vanlig mat och -dryck är det lätt att använda sig av i vardagen.

Läs också: 7 smarta knep som vrider upp fettförbränningen

Koffein (som finns i kaffe) och capsaicin (det starka i chili) ökar båda energiförbrukningen och fettförbränningen, samtidigt som de har en aptitdämpande effekt. Därför är det en bra idé att skölja ner en stark chili con carne med någon kopp svart kaffe.

I en kanadensisk studie har man testat detta genom att låta en grupp män inta 200 milligram koffein tre gånger per dag plus cirka 24 gram chilipeppar utspritt på lunch, middag och mellanmål.

Annons

Läs också: Tre effektiva fettförbrännarnyheter

När man sedan jämförde gruppen med en annan som inte druckit kaffe eller ätit capsaicin kunde man se att den första gruppen hade betydligt högre energiförbrukning samtidigt som de åt mindre. Skillnaden i energibalans var så stor som 1000 kalorier per dag.

Källa: Fredrik Paulúns ”50 genvägar till fettförbränning”

Foto: Thinkstock

Experten: Det här vitaminet är avgörande för fettförbränningen

Läs också: Experten: Det här vitaminet är avgörande för fettförbränningen

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons