SömnMindfulnessOnt i magenPollenallergiNyttig matMunhälsa

6 anledningar att gå upp innan kl 6

08 mar, 2017 
Vakna tidigt.
Att ställa klockan tidigare är inget som lockar – men fördelarna med att gå upp tidigt tar vi gärna!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

”Morgonstund har guld i mund” – en klassiker som kan vara mer sann än du anar!

Vi är många som har tänkt att mycket vore lättare om man bara klev upp lite tidigare på morgonen. Och den övertygelsen hänger i – ända tills klockan ringer och en bra idé känns som ett stort misstag…

Men ge det någon vecka och du vänjer dig – och efter ett tag kommer du märka av fördelarna. Här är några av dem:

 

Du hinner fokusera på målen

De flesta som misslyckas med sina mål gör det för att de har svårt att fokusera på dem. Genom att börja dagen med att tänka igenom vart du vill komma, sätta tidsramar och revidera det du gjort hittills kommer du lättare nå målen – och kommer att ha dem färskt i minnet hela dagen.

 

Du kan planera dagen

Om du får en lugn stund på morgonen kan du visualisera hur dagen kommer att se ut. Planera in om du ska ta besöket på apoteket på lunchen eller efter jobbet, vad det blir för middag, om/vad du ska träna etc. Genom att ha en plan och följa den blir du mer effektiv och kan lättare hantera oväntade stressmoment. Se till att planera in dina mål och hur du ska nå dem.

Annons

 

Du hinner träna

Den vanligaste ursäkten för att inte träna är brist på tid. Kanske hinner du inte på din halvtimmes lunch, och efter jobbet är de flesta av oss trötta och träningen blir lätt bortprioriterad.

Gå upp innan klockan 6 och kör ett pass före jobbet. Träning ger dig endorfiner och energi att känna dig pigg under dagen – och sedan kan du ta det lungt på kvällen med gott samvete!

Läs också: Experten: Därför ska du träna direkt på morgonen

 

Du hinner äta

Frukosten är kanske det vanligaste målet att hoppas över. Men du har säkert hört det förr: Frukosten är dagens viktigaste mål! Har du svårt att äta när du precis har vaknat? Gå upp lite tidigare och gör dig klar först – sedan kan du äta. Eller träna först och ät frukost efteråt.

Det kommer att hålla blodsockret jämnt, förutsatt att du äter rätt, och hjälpa dig att göra bättre val vid lunchen och med mellanmål.

 

Framgångsrika människor gör det

Jack Dorsey, grundaren av Twitter, börjar dagen klockan 05:30 med att meditera eller ta en löprunda

Annons

Apples VD, Tim Cook, är känd för att börja skick ut mejl klockan 04:30 om morgnarna.

Richard Branson, Virgin-grundaren, är en ökänd dyrkare av tidiga morgnar. I en intervju med Business Insider berättade han att han börjar dagen klockan 05:45 med träning och en rejäl frukost innan jobbet.

Läs också: Morgonrutinerna som gör underverk för din vikt

 

Du får ett försprång

När du har planerat din dag, piggat upp dig med träning och fått i dig ett stabilt morgonmål ligger du steget före alla andra. Ta tag i dina jobbigaste måsten på en gång, så minskar stressen under dagen.

Kan du flexa med arbetstiderna är det skönt att vara först på jobbet och få en lugn stund att komma igång med arbetet – och det bästa av allt är kanske att du kan gå hem tidigare!

Källa: Elite Daily

Foto: Thinkstock

 

Därför mår du sämre av att snooza på morgonen

Sluta snooza!

Läs också: Därför mår du sämre av att snooza på morgonen

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Är du trött på att vara trött? Då kan du behöva mer järn!

blutsaft-flaska

Bli mindre trött med Floradix Blutsaft – Sveriges mest köpta järntillskott. Blutsaft innehåller järn och vitaminer som bidrar till minskad trötthet och är skonsam mot magen. Finns även som tabletter.

Läs mer på http://www.blutsaft.se

Annons