Forskare: Därför SKA du tjata på dina döttrar

Tjat gör dottern framgångsrik!

Oavsett om du har en son eller dotter är du nog medveten om att tjat hör föräldraskapet till. Håller du inte med om det bör du definitivt läsa den här artikeln!

En ny brittisk studie visar nämligen att döttrar till föräldrar (främst mammor) som tjatar mycket klarar sig bättre i livet.

I studien ingick 15 500 flickor i åldrarna 13-14 år, som följdes mellan 2004-2010. Resultaten visar att risken att tonårsdöttrar själva får barn ökar med 4 procent om föräldrarna inte tjatar och ställer krav hemma.

Läs också: 5 saker du aldrig ska säga till ditt barn

Studien, som gjorts vid The University of Essex, visade också att döttrar som får höra tjat hemma har större sannolikhet att vidareutbilda sig och mindre risk att bli arbetslösa.

De mest utsatta ungdomarna är de med sämst akademisk bakgrund, visar studien. De som kanske inte har nära klasskamrater och lärare som kan stötta och pusha dem att lyckas.

Det är förväntningarna från den mest engagerade föräldern som gör störst inverkan på barnet, vilket enligt studien oftast var mamman. Och även om barnet ser ut att vända ryggen till, vägra lyssna eller smälla igen rumsdörren i ansiktet på dig när du tjatat så går mycket av tjatet in. Ge inte upp, med andra ord!

Källa: Newsner, University of Essex

Foto: Thinkstock

 

3 misstag du aldrig ska göra med bråkiga barn

Läs också: 3 misstag du aldrig ska göra med bråkiga barn

 

 

Utvald läsning