Lev i nuet – och få en mer vältränad figur!

Färdigstressat: 4 enkla knep mot utbrändhet

Personer som är medvetna om sina känslor och uppmärksamma på sina tankar – som helt enkelt är bra på ”mindfulness” – är i bättre fysisk form än andra. Detta konstaterar nu forskare vid Brown University i USA.

I en undersökning med 382 deltagare framgick att personer som svarat att de hade lätt för att vara medvetet närvarande i nuet också hade ett mer hälsosamt BMI och motionerade i högre utsträckning. De hade dessutom lägre blodsockernivåer och var mindre benägna att röka.

Nyfiken på ditt BMI? Räkna ut det här!

Forskarna tror att en anledning till detta är att personer som är i kontakt med sina känslor och tankar lättare kan motivera sig själva att anamma goda vanor, som att gå och träna eller stå emot sötsuget. I nästa steg vill de se om det går att påverka den fysiska hälsan genom att låta människor öva sig på mindfulness.

 

LÄS MER:

Öva mindfulness – med hjälp av ett russin!

mindfulness-russin

Ett litet russin är stort nog att stjälpa hela din världsbild. Här hittar du den klassiska övningen!

Läs mer: Öva mindfulness – med hjälp av ett russin!

 

Testa dig själv: Behöver du mindful eating?

Äter du medvetet?

Många av oss överäter – vi tar för stora portioner och småäter. Och att råda bot på det med olika dieter är näst intill omöjligt. Men mindful eating, som hjälper oss förändra hur vi tänker, har visat sig vara mycket effektivt.

Läs mer: Testa dig själv: Behöver du mindful eating?

 

Mindfulness i vardagen – 7 härliga tips!

mindfulness

Hitta glädjen och lyckan i tillvaron med hjälp av mindfulness. Här är 7 attitydförändringar som hjälper dig leva i nuet!

Läs mer: Mindfulness i vardagen – 7 härliga tips!

 

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Utvald läsning