KRÖNIKA."BAM! Så har jag en mans penis i mitt ansikte". MåBra:s profil Shama Person fick något oväntat och extremt oönskat till morgonkaffet. En dickpic som fick henne att gå sönder men också att agera.
Förbrukad? Nej rutinerad! MåBra:s chefredaktör vill putsa upp bilden av kvinnor i klimakteriet. Ett område där det finns självförtroende och kunskap att hämta!
Skrota det uråldriga BMI-begreppet och vidga vyerna. Hälsa är så mycket mer än extra kilon på vågen och skuldbeläggande. Hälsa är en helhet, inte ett förhållande mellan längd och vikt, skriver Petra Månström i en uppskattad krönika.
Har du själv syskon är du säkert van att heta halva familjens namn när dina föräldrar pratar med dig. Som förvirrad flerbarnsmamma har vår chefredaktör hamnat i samma sits. Här får hon veta varför och anledningen är helt bedårande!
Tar du verkligen hand om dig själv ordentligt, eller kommer det massa måsten i vägen? Nya undersökningar visar att behovet av self-care har ökat under pandemin. Vilken tur att MåBra har en enkel och härlig lösning på problemet!
Det här är en krönika baserad på ett Instagram-inlägg skrivet av MåBra:s bloggare My Westerdahl. Hon berättar om ett besök hos doktorn som slutade i bråk och tårar.
Jag intalade mig att jag inte tyckte om att bada. Allt för att hjärntvätta mig själv med tanken att jag hade det skönare hemma på soffan. För att slippa bli bedömd. Av andra – och av mig själv.
Har du täta bröst? Få kvinnor kan svara rakt på den frågan, ändå har 40 procent av alla som går på mammografi bröst av den typen. Bröst som är mer benägna att drabbas av cancer – och dessutom är väldigt svåra att undersöka.
Amanda Ekenbergs dotter har drabbats av RS-virus. Nu vädjar hon till föräldrar med sjuka barn att tänka efter innan de skickar dem till skola och förskola.
Tut-ut, ohhh. Hjälp, vad var det för ljud! Har du också börja låta när du gör saker? Här är sex vanliga tantljud – och experternas teorier om vad de beror på.
MåBra:s chefredaktör Liselotte Stålberg listar några vanor som vissa blir äcklade av medan andra är oberörda. Och du får säga din mening: Vad är okej och vad är ofräscht?
Terese Alvéns död kom plötsligt och oväntat för många, bland annat för mig. Att hon, som alltid varit hälsan personifierad, skulle få ett så kort liv och ett så orättvist slut är svårt att förstå och gör sorgen mångbottnad och tung, även för de som inte kände henne väl.
I den här krönikan vänder sig journalisten Sofia Börjesson till alla som stör sig på de som har träning som nyårslöfte. "Inte konstigt att de försvinner från gymmet redan i februari", skriver hon.
Annie Andersson led av ständig huvudvärk, trötta ögon och dubbelseende. "Det tog tid innan jag förstod att allt berodde på mobilen", säger hon. Här är knepen som gör att hon numera slipper sina besvär.
Linda Thungren skulle köpa portfölj och upptäckte att de bara finns som ”herrväskor” i onlinebutikerna. "Vi borde slippa att bli inramade i könsstereotyper och fritt få skapa vår egen identitet", betonar hon.
Gamla kvinnoideal lever kvar vid sidan om de nya och stressar kvinnor i alla åldrar. Ulla Lundegård efterlyser större medvetenhet – för att vi ska orka.
Det fanns en tid då Petra Månström, även känd som Maratonpetra, avskydde träning. I dag driver hon en av Sveriges största träningsbloggar – och undrar varför folk provoceras av personer som håller igång.
Den 19 augusti är det Internationella Geocachingdagen! Har du inte testat den GPS-baserade skattjakten än så har du här 5 anledningar till att du borde göra det.
Varför blir jag ifrågasatt eller utfryst när jag väljer att tacka nej till alkohol? Det är bättre att sluta normalisera alkoholdrickandet, menar Kim Lantz.
Vi på MåBra vill tipsa om saker som kan göra dig piggare. Men vi vill inte ge dig prestationsångest – för det är okej att vara trött! Här skriver MåBra:s chefredaktör om varför trötthet är ett komplicerat ämne.
Hon kunde göra mig galen – och det gjorde ibland att jag glömde se hennes positiva sidor. Det här är vad jag skulle sagt till svärmor, om jag fått chansen.