Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Chefredaktören: "Vänta inte på röd dag"

24 jan, 2017 
MåBra:s chefredaktör Liselotte Stålberg skriver om varför det är så viktigt att njuta i nuet – att hitta på roliga saker även på vanliga dagar.
Annons

Jul och nyår ligger bakom oss och det är en bit kvar till påsk. Så nu måste vi väl traggla oss igenom februari och mars innan vi kan få ha lite kul igen? Eller?

Jag skulle säga att det är precis tvärtom! Om det är någon gång vi ska ta oss tid att njuta är det väl nu, när det slaskar och blåser spik och vi halkar fram på isiga gator och knappt hinner se solen eftersom den går ner före fyra på eftermiddagen.

Varför vänta på en röd dag om man kan göra det lite festligt här och nu? Jag är faktiskt ganska bra på det – att fira i det lilla. Ibland blir det helt spontant, som när jag tappar upp ett varmt bad med lavendelolja en kylig vardagskväll. Andra gånger är det en sedan länge planerad belöning, som när jag skålar i champagne efter att ha klarat ett tufft jobbuppdrag.

De planerade belöningarna är inte bara härliga i sig. De gör mig också taggad att hålla fokus på vägen dit. Och när jag får ”plocka ut min vinst” förstärks känslan av framgång.

Annons

Olof Röhlander, mental tränare och författare, är en av många som vill uppmuntra oss att fira våra framsteg. I sin bok ”Konsten att njuta av livet” förklarar han att firandet inte bara blir ett sätt att njuta av det man klarat, utan också ett avstamp för framtida utmaningar. Vi ökar helt enkelt chansen att klara nya mål om vi firar de vi redan nått.

Så, om du inte redan har en belöning i sikte kanske du ska planera in något kul? Här är två saker som definitivt kan sätta guldkant på din vardag:

*Njut av en MåBra-kväll med inspirerande föreläsningar.

*Följ med på MåBra-kryssning med uppiggande träning och föreläsningar.

Lycka till med dina mål – och njut av livet!

 

Läs mer från Liselotte: Guldkant i en kopp

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons