Chefredaktören: "Vänta inte på röd dag"

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Jul och nyår ligger bakom oss och det är en bit kvar till påsk. Så nu måste vi väl traggla oss igenom februari och mars innan vi kan få ha lite kul igen? Eller?

Jag skulle säga att det är precis tvärtom! Om det är någon gång vi ska ta oss tid att njuta är det väl nu, när det slaskar och blåser spik och vi halkar fram på isiga gator och knappt hinner se solen eftersom den går ner före fyra på eftermiddagen.

Varför vänta på en röd dag om man kan göra det lite festligt här och nu? Jag är faktiskt ganska bra på det – att fira i det lilla. Ibland blir det helt spontant, som när jag tappar upp ett varmt bad med lavendelolja en kylig vardagskväll. Andra gånger är det en sedan länge planerad belöning, som när jag skålar i champagne efter att ha klarat ett tufft jobbuppdrag.

De planerade belöningarna är inte bara härliga i sig. De gör mig också taggad att hålla fokus på vägen dit. Och när jag får ”plocka ut min vinst” förstärks känslan av framgång.

Olof Röhlander, mental tränare och författare, är en av många som vill uppmuntra oss att fira våra framsteg. I sin bok ”Konsten att njuta av livet” förklarar han att firandet inte bara blir ett sätt att njuta av det man klarat, utan också ett avstamp för framtida utmaningar. Vi ökar helt enkelt chansen att klara nya mål om vi firar de vi redan nått.

Så, om du inte redan har en belöning i sikte kanske du ska planera in något kul? Här är två saker som definitivt kan sätta guldkant på din vardag:

*Njut av en MåBra-kväll med inspirerande föreläsningar.

*Följ med på MåBra-kryssning med uppiggande träning och föreläsningar.

Lycka till med dina mål – och njut av livet!

 

Läs mer från Liselotte: Guldkant i en kopp

 

 

Redaktionens tips
Dela på: