Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Mamma Amanda: "Stella vårdas på sjukhus för att ni lämnar sjuka barn på förskolan!"

11 mar, 2020 
Amanda Ekenbergs dotter har drabbats av RS-virus. Nu vädjar hon till föräldrar med sjuka barn att tänka efter innan de skickar dem till skola och förskola.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Amanda Ekenberg, som också jobbar på förskola, är mamma till Eddie och Stella.  Just nu vårdas Stella på sjukhus på grund av RS-virus, en infektion som inte påverkar vuxna eller större barn nämnvärt men som kan bli så allvarlig att den kräver vård för små barn som drabbats. Som i lilla Stellas fall. Här är Amandas egen text – med en tydlig uppmaning att ta sjuknärvaro på största allvar även för barn i förskola och skola.

………………………………..

Det här är Stella. Hon är 7 veckor gammal och har legat på sjukhus i 4 dygn än så länge pga RS-viruset, bakterieangrepp och lunginflammation samt ögoninflammation. Hon är uppkopplad till maskiner för att få hjälp med andningen och får mat, Alvedon och antibiotika via sond. Nu har febern gett med sig lite men den har legat på omkring 39 grader.

Veckan innan Stella (och Eddie som haft 40 graders feber, ögoninflammation samt öroninflammation) insjuknade var Eddie på förskolan där jag noterade att flera barn var väldigt förkylda och specifikt ett barn som hostade, snorade och hade röda/blanka ögon. Ni vet man ser speciellt på ögonen på barnen om de är sjuka. Samma sak var det dagen efter, samma barn var på plats. Återigen står man inför det faktum att folk PÅ RIKTIGT lämnar sina sjuka barn på förskolan.

Annons

Citerar Erik ”Så med detta sagt vill jag bara hälsa till alla föräldrar som skickar sina sjuka barn till förskolan: Ditt jobb kanske är viktigare än dina barn men det är fan inte viktigare än mina barn.”

Så snälla tänk på det nästa gång du står i valet och kvalet om ditt barn är redo för förskolan igen – förmodligen är h*n inte det om du tvekar. Se oss som ett varnande exempel på vilka konsekvenser det kan få.”

Vår lilla krigare.

Jag får fortfarande inte komma dit eftersom jag har feber och kan inte riskera att göra henne ännu sjukare. Vilket är helt vidrigt. Så vad gör jag? Försöker sysselsätta mig för att inte tänka för mycket och hålla mig samman när Eddie är vaken. När Eddie sover eller inte ser bryter jag ihop. Känslan att inte kunna skydda sitt barn? En jävla MARDRÖM. Jag älskar dig min skatt och jag ber att du blir frisk snart och att du får komma hem till mig.

DELA gärna detta inlägg för att sprida budskapet vidare. Kanske kan vi påverka någon att komma till insikt och skapa förändring.

/Amanda Ekenberg

….

Jennie Sandberg: Min magkänsla räddade livet på mitt barn

Frank föddes med hjärtfel

Vår chefredaktör Jennie Sandberg lyssnade på magkänslan och inte på läkarna. Det räddade lille Franks liv. Läs deras gripande berättelse här:

Jag lyssnade på magkänslan och det räddade livet på min son

 

Annons