Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetHantera känslorADHD

Krönika: Tar du hand om den viktigaste personen i ditt liv?

31 jan, 2022 
MåBra:s chefredaktör Jennie Sandberg
Tar du verkligen hand om dig själv ordentligt, eller kommer det massa måsten i vägen? Nya undersökningar visar att behovet av self-care har ökat under pandemin. Vilken tur att MåBra har en enkel och härlig lösning på problemet!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

TV: Häng med i MåBra:s self care-kalender

Ta hand om dig och öka ditt välbefinnandeBrand logo
Ta hand om dig och öka ditt välbefinnande

Self care. Tänk att två så korta ord kan rymma så mycket – nämligen konsten att vårda och visa omsorg mot den viktigaste personen i ditt liv: Du själv.

Med alla krav, egna och andras, och tidsandans prestationsromantik är det lätt att tappa bort sig mellan varven. Och att glömma bort sig själv.

Det vill vi på MåBra ändra på! Tillsammans med dig vill vi göra februari till en glittrigare, kärleksfullare och på alla sätt härligare månad, där huvudpersonen är du!

Häng med i vår self care-kalender!

Vi har skapat en hel self care-kalender med målet att du ska lämna dessa 28 dagar med mängder av feelgood-investeringar på ditt eget konto. Häng med från början, och njut av de stora effekterna som dessa små dagliga övningar för med sig.

Annons

På vårt Instagram-konto ligger fokus på dig och ditt välmående under hela februari månad. Vi börjar 1 februari och varje dag bjuder sedan på en övning eller uppmaning om dagen – alltid med målet att bygga och boosta ditt välmående.

Varför behöver du self care?

She Report är en återkommande rapport från Aller media, med olika teman kopplade till vår kvinnliga målgrupp. När vi gjorde en undersökning på temat self care och hur pandemin påverkat vår syn på egenvård fick vi ett talande resultat: 50 procent av alla tillfrågade ansåg att behovet av den här typen av egenomsorg hade ökat under året.

Men här var åldern en tydlig vattendelare. Yngre kvinnor angav i mycket högre utsträckning att de ville förbättra och förändra sig själva. Äldre kvinnor hade motsatt åsikt, de hade inte den typen av prestation som drivkraft, var mer nöjda både med sig själva och med livet i stort.

Kanske är det så att det finns en mognadseffekt i åldrandet, med lite mer acceptans och nöjdhet för varje ljus på födelsedagstårtan? Att vara tillfreds med tillvaron är en underbar målbild och unga kvinnor har uppenbarligen en hel generation att inspireras och att influeras av.

Oavsett ålder så är vår 28 dagar långa kalender en riktig boost! Riv ut den ur tidningen och sätt upp på kylen eller häng med oss dag för dag på instagram.

Vi lovar en daglig dusch i self care och lovar att du kommer tacka dig själv för att du hängde med!

Foto: Peter Assarsson

Häng med i vår self care-kalender! Allt om kampanjen hittar du här.

Annons