Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Ny sockerfri glass från Nick's – nu i butik

26 feb, 2018 
AvRebecca Wictor
Svårt att hitta en god glass utan socker? Nu släpper Alvestaglass fyra nya smaker tillsammans med Nick's, som specialiserat sig på just sockerfria godsaker.
Annons

Helt utan tillsatt socker och med få kalorier – så vill Alvestaglass tillsammans med Nick’s modernisera Sveriges glassutbud, med en ”nyttig” glass. I fyra smaker erbjuder de nu sockerfri glass som enligt dem själva, ändå smakar gott och är krämiga.

– Tiden då nyttigt var tråkigt har kommit till sitt slut. Vår glass bygger på mjölk och grädde, men vi har skippat sockret och lagt till fibrer. Vi gör absolut ingen kompromiss när det kommer till munkänsla och smak, säger Niclas Luthman, produktutvecklingsansvarig och en av grundarna till Nick’s, som snabbt tagit stor plats på konfektyrhyllorna med sina sockerfria chokladkakor.

Läs också: Ben & Jerry’s lanserar vegansk glass

Glassen kommer i smakerna ”Gammeldags vanilj”, ”Choklad”, ”Citrondröm med hallon” och ”Gräddkola med choklad” och innehåller 76 kcal per deciliter (som jämförelse har Häagen Dazs Belgian Chocolate 268 kcal och GB Glace Gammaldags Vanilj har 117 kcal).

Vad gäller totalt sockerinnehåll har Nick’s 2.5 g/ dl att jämföras med 21 g och 9.1 g för de två konkurrenterna.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Läs mer:

GB lanserar Choice – vegansk glass 

Njut av 9 smala och goda glassrecept

Gör din egen smala glass i värmen – 10 recept!

Ny glass utan tillsatt socker, med färre kalorier

Annons