Hälsoverktyg

Här har vi samlat ett urval av våra populära hälsoverktyg.

Kaloribehov

Hur många kalorier behöver du få i dig varje dag för att hålla en jämn vikt? Hur många behöver du ta bort för att gå ner i vikt på ett sunt och hållbart sätt, och hur många bör du lägga till för att gå upp i vikt hälsosamt? Det kan du får svar på med vår kaloribehovskalkylator!

Kaloritabell

Här kan du se hur många kalorier det är i tusentals vanliga livsmedel. Vilket livsmedel vill du veta kaloriinnehållet på? Hitta svaret i vår kaloritabell!

BMI – så räknar du ut ditt Body Mass Index

BMI står för Body Mass Index, och är en formel för att räkna ut förhållandet mellan vikt och längd. Det är ett enkelt sätt att ta reda på om du har övervikt, undervikt, fetma eller en hälsosam vikt.

Räkna ut ditt BMI med MåBra:s BMI-kalkylator och få snabbt en indikation på din hälsostatus just nu!

Mätning av midja/höftkvot

Du mäter din midja/höftkvot genom att dividera ditt midjemått med ditt höftmått. Här hittar du vårt verktyg för midja/höftkvot!

Motionstabell

Hur många kalorier bränner en promenad jämfört med ett löp- eller spinningpass? Få koll på bästa aktivitetsformerna med vår motionstabell!

Skriv in vilken träning du är intresserad av och hur långt passet är, så har du ett svar på direkten!

Räkna ut din relativa fettprocent

RFM, eller ditt relativa fettprocent, är ett alternativ till exempelvis BMI. Ditt relativa fettmasseindex räknas ut helt utan din vikt. Vill du veta hur? Testa vår räknare här!

Stressa mindre

Att stressa behöver inte vara farligt, men att inte få återhämtning kan vara skadligt i det långa loppet. Missa inte MåBras kampanj för att minska stressen och hitta tid för återhämtning här!

Våra bloggar

Vikttjänster

På bara två veckor kan du gå ner i vikt genom att öka din fettförbränning. MåBras vikttjänster hjälper dig, enkelt och effektivt!

Christina Stielli om vardagslycka: Mitt bästa feelgood-knep

Motivationsforskaren: Så gör du för att inte ge upp träningen

Saltguiden: Så påverkas vi av salt – och så kan vi äta för att må bättre

Så gick det sedan för skådespelarna i Vintergatan

Kroppstemperaturen sjunker – här kan vara förklaringen bakom

Mikael Sandströms relation till Lotta Engbergs barn

Så får Måns Zelmerlöw ihop karriären och familjelivet: “Ett pusslande”