Träna hemma! Här är 17 effektiva pass och tips

Träna hemma! Här är 17 effektiva pass och tips
Sitter du hemma och jobbar eller är du i corona-karantän? Kanske har ditt gym stängt ner tillfälligt? Lugn! Det finns gott om sätt att träna hemma, eller varför inte ute i vårsolen? Här har vi samlat 17 effektiva och roliga träningspass du kan göra hemma och utan redskap!
Annons
Hälsoverktyg
Hälsoverktyg
Räkna ut din fettprocent
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Recept
Veckans meny
Nyhetsbrev

Ovanligt många av oss sitter hemma just nu på grund av coronaviruset SARS-CoV-19. Många jobbar, medan vissa kanske sitter i karantän eller stannar hemma av oro eller för att man tillhör en riskgrupp. Men långtifrån alla är sjuka!

Annons

Och om du, som vi, får myror i brallan av att sitta hemma hela dagarna trots att du är frisk – varför inte dra av ett träningspass på lunchen eller kanske innan eller efter arbetsdagen? Det finns mycket du kan göra utan att behöva gå till gymmet. För du behöver varken avancerade redskap eller stora gym-ytor för att träna effektivt.

Brukar du följa ett strikt träningsschema där du behöver vissa saker som bara finns på gymmet? Se detta som en tid att jobba på dina svagheter – kanske behöver du bli mer rörlig i någon del av kroppen (vem gör inte det?), eller jobba lite mer på flåset? Då är hemmaträning utmärkt!

Vår träningsexpert Sandra Friberg visar till exempel flera roliga och utmanande pass som du kan göra hemma. Här är några favoriter!

Sandra Friberg tio HIT-övningar.

Här visar MåBra:s träningsexpert Sandra Friberg sina tio bästa övningar som ger både muskler och flås en omgång. Se passet här!

Kanske har du varit sjuk och fortfarande känner dig lite trött, men ändå vill röra lite på dig? Då kan det här hemma passet vara något:

Annons

Sandra Friberg vidar lågintensivt träningspass.

Det här passet är perfekt för dig som är otränad eller har en skada – eller bara vill ta ett lugnare träningspass. Se passet här!

Behöver humöret få en skjuts uppåt? Då är det här bland det bästa du kan ge 20 minuter till! Testa Sandras afrodans!

Sandra Friberg dansar afrodans.

Dans är också träning! Testa bara Sandra Fribergs flåsiga afrodans i 20 minuter – vi kan garantera både bättre flås humör! Se passet här!

Känner du dig lite seg i huvudet av att sitta hemma framför datorn? Det kan räcka med 20 minuter för att piggna till – om du använder dem rätt!

Intervallträning med Sandra Friberg.

Annons

Här visar vår träningsexpert Sandra ett helkroppspass du kan köra på bara 20 minuter – och ändå träna igenom hela kroppen! Se passet här!

Kanske har du inget skrivbord, utan sitter och jobbar i en soffa eller vid matbordet. Det går väl bra, men kan orsaka stel nacke och rygg. Då kan lite yoga göra susen! Här är några bra övningar:

Yoga för stel rygg, med Sandra Friberg.

Yoga behöver inte vara tråkigt eller svårt för dig som är ovan – de här övningarna kan alla göra! Se passet här!

Men du kan förstås också sätta ihop ditt eget pass, som är så långt eller kort och så tungt som du vill ha det. Här har vi samlat tips på övningar och hur du ska tänka när du sätter ihop ett träningspass:

Helkroppspass att göra hemma.

Här är passet som du enkelt kan göra hemma i vardagsrummet. Du får tips på de bästa övningarna och hur du kan lägga upp passet! Läs mer här.

Här är fler tips på övningar att sätta ihop ett eget pass med:

Annons