Bästa kom igång-passet: Bygg muskler & bränn fett hemma

Kvinna som tränar med hantlar hemma

Vill du komma igång efter ledigheten? Då är det här träningen för dig! Ett enkelt pass som passar alla och som kan göras när och var som helst.

Träningsschema av Sofia Åhman

– När man ska göra en nystart kan det vara skönt att börja hemma, det känns tryggt och är dessutom enkelt och tidseffektivt. Och vissa hinner ju bara med att träna hemma, säger MåBra:s motionsexpert Sofia Åhman, som skapat programmet.

Tanken är att du ska jobba med endast din kropp som belastning – och eftersom du tränar stora muskelgrupper varvat med kondition får din fettförbränning sig en skjuts. Dessutom finns det tre sätt att utföra passet på, vilket ger bra variation.

Hemmaträning: Pass för styrka och kondition

– Själva passet är upplagt så att varannan övning tränar styrka och varannan är pulshöjande, vilket ger både styrka, kondition och förbränning. Du kan dessutom anpassa passet utifrån din egen nivå. Det ska vara jobbigt, men bara så pass jobbigt att du längtar till nästa gång, säger Sofia.

Vid en nystart är det viktigt att gå ut lugnt, så att det inte blir för mycket på en gång.

– Ett vanligt fel många gör i början är att de går ut för hårt. Man vill börja träna, äta nyttigt, sluta röka. Men det går inte. Man måste börja med små steg för att göra det hållbart i längden. Och kom ihåg att det är bättre att träna lite och ofta än för mycket och sällan. Regelbundenheten är jätteviktig.

AV: ANNA SUNDESTEN & SOFIA ÅHMAN FOTO: EVELINA RÖNNBÄCK

Kom igång med vårt fettbrännarpass – se övningarna här!

komigang

Läs mer:

Bästa hemmaövningarna – hitta formen hemma

PT-Pischas snabba benpass som vässar både form och styrka

Träna axlarna – 8-minuterspass med hantlar

Utvald läsning