SömnMindfulnessOnt i magenPollenallergiNyttig matMunhälsa

Övningarna som ger starkare orgasmer och gör sexet bättre

04 nov, 2021 
Två övningar för starkare orgasmer, bäckenbottenträning och grodställningen.
Att få orgasm under sex eller onani är något som många eftersträvar även om det givetvis inte är ett måste. Vill du ta orgasmerna till en ny nivå så finns det perfekta övningar för just det – som dessutom bidrar till att du orkar hålla i gång ordentligt i sänghalmen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
4 enkla knep som ökar sexlusten i en stressig vardagBrand logo
4 enkla knep som ökar sexlusten i en stressig vardag

När vi får orgasm frigörs hormonet oxytocin, vilket i sin tur frigör endorfiner. Det är alltså inte bara skönt utan kan även ha hälsofördelar som att vi känner oss lyckligare och avslappnade.

Oavsett om du skulle vilja få starkare orgasmer eller orka mer i sänghalmen så finns det några övningar som är fantastiska för båda ändamålen. Två flugor i en smäll!

Se också3 tips för underbart sex trots trötthet.

6 styrkeövningar och stretchövningar som gör sexet bättre

Träning överlag, oavsett form, har i studier visat sig kunna få oss att må bättre på det sexuella planet. Par som svettas tillsammans verkar också överlag vara mer nöjda med både sexlivet och relationen.

Annons

När det gäller att bli uthållig i sängen och känna sig nöjd och tillfredsställd med sexlivet har forskare kommit fram till att konditionsträning, framför allt simning och bålstärkande träning kan vara fördelaktigt.

Men det finns också specifika styrke- och stretchövningar som ger effekt mer på det sensuella planet.

Frog pose, grodställningen

Kvinna som står i grodställningen.

Den här övningen öppnar upp höfterna och kommer att göra dig rörligare, vilket kan vara till fördel under sex eller när du tillfredsställer dig själv. Men ställningen är också bra på att släppa på stress och spänningar, vilket gör att det kan vara trevligt att utföra övningen innan sex också.

Annons

Gör så här: Börja med att stå på alla fyra eller att ställa dig i en djup knäböj. Om du står på alla fyra så låter du sedan knäna glida utåt åt sidorna så långt som det känns bekvämt. Om du i stället står på fötterna så trycker du ut knäna åt sidorna samtidigt som du särar mer på benen. Stanna här så länge som du orkar.

Den här övningen kan utföras både stående på fötterna eller på alla fyra, beroende på vad du föredrar. På så vis stretchar du ut inre lår, ljumskar och höfter.

Hip hinge, gångjärnshöft

Kvinna som gör hip hinge.
Om du orkar göra så här är det ypperligt. Men här nedanför återfinns en enklare variant.

För att orka hålla dig uppe i en föredragen situation under mer krävande sexställningar kan det vara fördelaktigt med en stark rygg och starka ben. Det är den här övningen fantastiskt på att åstadkomma.

Annons

Gör såhär: Ställ dig på knäna på ett mjukt underlag. Sätt i ena handen bakom dig och sträck upp den andra i luften. Luta dig sedan bakåt i en vinkel på ungefär 45 grader innan du återvänder uppåt igen och upprepar med motsatta armar. Tänk på att hålla bålen stabil.

Kegelövningen, bäckenbottenträning

Kvinna som bäckenbottentränar.

Den här typen av övningar utvecklades från början för att behandla urininkontinens. Men eftersom övningarna även stärker bäckenbotten kan de också bidra till starkare orgasmer. Även om man oftast hör om bäckenbottenträning och knipövningar för kvinnor så kan det även hjälpa män att till exempel hålla ut längre innan ejakulation.

Annons

Gör så här: Ligg på rygg med fötterna stadigt i golvet och knip ihop! Om man som kvinna skulle stoppa in ett finger i underlivet så ska man känna hur slidan drar ihop sig. Som man bör man känna hur penisen lyfts uppåt.

Plankan

Kvinna som står i plankan.

Den här övningen är nog de flesta bekanta med. Det är en perfekt övning för att stärka de djupa magmusklerna, men också överarmar, lår och rumpa. De här musklerna hjälper oss att stabilisera kroppen.

Gör såhär: Lägg dig på mage på ett mjukt underlag. Sätt sedan i armbågar, underarmar och tår i underlaget samtidigt som du lyfter upp kroppen. Stå i en rak linje och tänk på att spänna magen så att du behåller bålen rak. Vill du göra övningen lättare kan du sätta i knäna och vill du göra den svårare kan du ställa dig på handflatorna istället för underarmarna.

Annons

Katt-ko yogapositionen

Kvinna som utför yoga, katt-ko positionen med svank.

Den här yogapositionen kan fungera utmärkt som ett första förspel. Den mjukar upp ryggen och hjälper till att få oss fokuserade men samtidigt avslappnade så att vi kan bli mer närvarande i stunden.

Kvinna som utför yoga, katt-ko positionen med krökning av ryggen.

Gör så här: Stå på alla fyra. Börja med att svanka i ryggen för att sedan trycka den uppåt så att du kröker den. Testa att följa en stadig rytm så att du andas in när du svankar och ut när du trycker ryggen uppåt.

Annons

Höftlyft

Kvinna som gör höftlyft.

Oavsett om favoritpositionen i sängen är missionären, cowgirl eller någonting helt annat så är den här övningen en nyckel till bättre uthållighet. Den stärker rumpa, vader, höfter och mage vilket bidrar till stabilitet och flexibilitet.

Gör så här: Ligg på rygg med fötterna stadigt i golvet och armarna utåt sidorna. Lyft sedan upp höfterna från golvet så att kroppen hamnar i en rak linje. Du kan nästan tänka att du ”juckar” mot taket. Spänn rumpan när du är i högsta läget och sänk sedan ner kroppen igen.

Källa: WebMD

Foto: TT

Annons