BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Här är de bästa nötterna för midjemåttet!

17 maj, 2017 
Vilken nöt är nyttigast?
Nötter är ett perfekt snacks för dig som vill hålla dig i form. Men vissa nötter är bättre än andra när det gäller vikten...
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

En handfull nötter är enkelt att ha i handväskan och perfekt att ta till som mellanmål när magen börjar kurra mellan måltiderna. Här är 4 av de nyttigaste nötsorterna!


Jordnötter
Lider du av sötsug som är svårt att stå emot? Då kan det vara en god idé att äta mer jordnötter. En ny studie visar nämligen att jordnötter – helst till frukost och gärna i form av osötat jordnötssmör på morgonsmörgåsen – kan hjälpa dig att stå emot suget efter sötsaker och skräpmat under dagen. Jordnötssmöret sänker blodsockret och håller dig mätt längre.

Läs mer: Ät jordnötter – då minskar du sötsuget

Mandlar
Mandlar är knapriga och goda, rika på kalcium, järn och zink – och dessutom kolhydratsfattiga, vilket gör dem till en favorit bland LCHF:are. Mandlar har också många användningsområden: de kan bland annat malas till nötmjöl och användas i kolhydratssnål, glutenfri bakning eller pressas till mandelmjölk, ett mer kalorisnålt (samt veganskt och laktosfritt!) alternativ till vanlig mjölk.

Annons

Läs mer: Nöten som gör dig mindre hungrig

Pistagenötter
Pistagenötter är ett perfekt alternativ till onyttiga chips i tv-soffan. De innehåller bland annat kalcium, magnesium och kalium, samt vitamin B6 som stärker immunförsvaret och hjälper kroppen att producera måbra-hormoner. Dessutom har en amerikansk studie visat att personer som äter 45 gram pistagenötter som mellanmål varje dag går ner i vikt och förbättrar sina triglyceridvärden. Nötterna är också relativt kalorisnåla: 28 pistagenötter innehåller ungefär 100 kalorier. Köp helst oskalade pistagenötter – när du måste jobba lite för att få ut nötterna äter du långsammare.

Läs mer: Vilken nöt är nyttigast? Vår kostexpert listar sina favoriter!

Pinjenötter

Pinjenötter är egentligen frön – och kanske inget du mumsar i dig direkt ur påsen. Men de är perfekta att rosta och strö över sallader eller varma rätter. De bästa med pinjenöten är att den innehåller ett ämne som signalerar till hjärnan du känner dig mätt. Dessutom gör ämnet att magsäcken töms långsammare, vilket leder till att mättnadskänslan håller i sig längre. Pinjenötter kan med andra ord hålla dig mätt på färre kalorier.

Annons

Läs mer här: Nöten som gör dig mindre hungrig

Psst! Lider du av högt blodtryck? Då är det bäst att satsa på osaltade nötter.

Läs mer: 10 sätt att sänka blodtrycket på naturlig väg

Dämpa ditt salt- och sötsug med hjälp av spenat!

spenat-karl-alfred-järn-sänk-blodtrycket-gå-ner-i-vikt-rasa-i-vikt-gröna-bladgrönsaker-antioxidanter

Extrakt av spenat innehåller ett ämne som kan sänka blodtrycket och främja viktminskning…

Läs mer: Så minskar ämnet i spenat salt- och sötsuget

Matcha – hälsodrycken ALLA pratar om!

Matcha-te

Matcha-te, matcha-glass, matcha-kakor och matcha-latte… Vad är det för grönt mirakelpulver som alla pratar om just nu? MåBra gör en djupdykning i hälsoskafferiet och berättar mer!

Läs mer: Matcha – hälsodrycken ALLA pratar om!

Annons