• .
Hantera misstankar om otrohet med Anneli Östling

Hantera misstankar om otrohet med Anneli Östling

Misstänker du att din partner är otrogen? Anneli Östling, parterapeut och relationsexperten pratar om tecken på otrohet och hur man kan hantera det.

00:00

Att misstänka att partnern är otrogen är en jätteskrämmande känsla.

00:06

När vi börjar känna misstanke om att partnern är otrogen så blir vi också väldigt uppmärksamma på ett förändrat beteende hos partnern.

00:16

Det kan vara allt ifrån att bli mer hemlighetsfull med sin mobiltelefon eller att partnern får nya intressen, mindre engagemang i dig som partner.

00:29

Om vi vet med oss att vi har en tendens att känna oro och svartsjuka som ofta inte är befogad så kan det vara en bra start att börja med att rannsaka sig själv.

00:43

Och när vi har gjort det och kan utesluta egna hjärnspöken, då kan vi börja lyssna på magkänslan för att se vad det är som finns här.

00:55

Det är bra att göra så att man kan utesluta att man själv skapar någonting som inte finns.

01:02

Ett bra sätt att se om det finns anledning till oro kan vara att man tittar tillbaka och ser hur relationen har mått på senare tid eller det senaste året.

01:15

Där kan man åtminstone utesluta om det är så att man har haft en bra, trygg, nära känslomässig relation.

01:25

Men har relationen inte mått bra så kan det finnas anledning till att någonting kan ha hänt.

01:33

Om dina misstankar bekräftas ytterligare så är det lätt att bli en detektiv för att söka sanningen för att vi behöver hitta trygghet någonstans.

01:44

Det kan göra oss gränslösa i vår jakt på sanningen att vi till och med går in och kränker partners integritet genom att titta i mobilen eller i datorn.

01:56

Först när vi tar mod till oss att konfrontera vår partner så kan vi få veta sanningen och det kan finnas en logisk lösning till partners förändrade beteende.

02:09

Men det kan också vara här som våra farhågor besannas att vi förstår att det är någonting som inte stämmer här, att det troligtvis kan finnas otrohet.

Kommer härnäst