Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

En snabb rörelsepaus om dagen bättre än att träna länge mer sällan

12 nov, 2022 
En leende kvinna
Visste du att en snabb träningspaus varje dag kan ha bättre effekt jämfört med om du tränar hårt och länge men mer sällan? Så varför inte pröva denna utmaning - att ta en rörelsepaus varje dag!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vi på MåBra uppmanar regelbundet våra läsare att testa nya saker, och den här gången är det dags för en träningsutmaning - nämligen att ta en rörelsepaus varje dag!

Utmana dig själv – bli inte stillasittande!

Svenskarna är riktigt bra på att sitta still, vi leder faktiskt Europaligan på den punkten. Men vi motionerar också nästan mest av alla länder i vår världsdel. Så kom igen, det här kan vi!

Se också: Följ med MåBra på träningsresa till Mallorca våren 2023

Följ med MåBra på träningsresa till MallorcaBrand logo
Följ med MåBra på träningsresa till Mallorca

Därför är det bra med en snabb träningspaus dagligen

En snabb träningspaus varje dag kan ha bättre effekt jämfört med om du tränar hårt och länge men mer sällan. Så byt ut den klassiska formuleringen "Jag borde träna mer" till "Jag borde sitta mindre". Det kan ta dig längre än du tror.

Annons

Gör så här:

Ta 15 minuter varje dag och gör till din egen träningstid. Innan frukost, under lunchen eller efter jobbet – placera din kvart där den passar dig bäst. Men framför allt: där den blir av!

Fyll sedan hela månaden med dagliga rörelsepauser, anteckna dem gärna i din kalender. När månaden är slut kan du checka av puls-höjande promenader, joggingrundor, styrkepass i vardagsrummet och kanske en skön yogastund som annars inte hade blivit av. Och inte nog med att du brutit stillasittandet och samlat ihop motsvarande en hel arbetsdag på gymmet – du har sannolikt också fått mer frisk luft och energi än vanligt och mött nya tankar och idéer längs vägen. Heja dig!

TIPS: På mabra.com/ovning och mabra.com/novemberpuls hittar du mängder av träningsvideos och tips på enkel, härlig och effektiv vardagsmotion.

Foto: TT

Annons