SemestertipsNatur och outdoorVandringRes i SverigeMåBra resan

Chefredaktör Jennie sammanfattar MåBra-resan till Kreta: Dag för dag

09 nov, 2022 
MåBra-resan till Kreta
Det blir både svett, skratt och lite tårar när MåBra:s chefredaktör Jennie Sandberg bjuder på minnen från höstens träningsresa till Kreta.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det är lite pirr i kroppen innan take off. Den här gången ska MåBra-resenärerna besöka Kreta för en veckas hälsoboost på lyxiga all inclusive-hotellet Euphoria. Det är över 70 förväntansfulla gäster och sju peppade instruktörer som ska njuta av varandras sällskap en hel vecka. Väderappen lovar fint väder, det har vi redan konstaterat i vår gemensamma facebookgrupp – där alla deltagare fått chansen att lära känna varandra.

På Arlanda är humöret på topp redan vid incheckningen, där flera tidigare resenärer möts igen i ett kramkalas. På Kastrup är stämningen lika god får vi veta via tät sms-kontakt. Det är ett stort och lyxigt hotell som möter oss. En underbar personal strålar i kapp med vädret och skämmer bort oss med både mat, dryck och omtanke under hela veckan. Och vi vet det inte ännu, men vi ska ge dem en festnatt de sent ska glömma!

Se också: Följ med MåBra på träningsresa till Mallorca 2023

Följ med MåBra på träningsresa till MallorcaBrand logo
Följ med MåBra på träningsresa till Mallorca

DAG 1: Rivstart för alla sinnen!

Efter en ordentlig frukost, där en ljuvlig buffé gjorde oss nöjda hela veckan, är det dags för rundvandring. Vi lär oss kryssa mellan öppna gräsytor, terasser och stranden för att hitta våra träningsplatser. Vi besöker också flera av hotellets restauranger och identifierar snabbt en stående favorit: juicebaren! Här körs färska grönsaker i centrifugen som levererar oslagbara törstsläckare. ”Man kan nästan höra vitaminerna sprattla i glaset”, som en imponerad resenär sa.

Annons

När vi väl fått koll på omgivningarna så är det dags att lära känna instruktörerna, som alla får presentera sig och den typ av pass de tänker bjuda på under veckan. MåBra:s Sandra Hiort kör också en ”lära känna kroppen”-genomgång, där alla får chansen att hitta rätt teknik och nivå för kommande dagar. Trots att det är första dagen och en mjukstart har vi inte mindre än 11 (!) pass på schemat innan vi tar kväll med obligatoriska minglet vid poolbaren, där vi skålar i bubbel och lyssnar in en föreläsning innan gemensamma middagen.

Instruktörerna på MåBra-resan
MåBra-gänget och instruktörerna: Jennie Sandberg, Elin Karlsson, Sofia Laas, Laila Adèle, Leila Söderholm, Linda Wikström och Sandra Hiort.

DAG 2: En spelning bland molnen

Vi möter morgonen med veckans återkommande rutin: vi väljer mellan mjuk yoga i solens första strålar, eller så välkomnar vi dagen med en promenad eller skön löptur längs stranden.Vädret visar sig från sin bästa sida och gänget kör både styrka, dans, tabata, ashtanga-yoga, löparskola och får ett helt nytt förhållningssätt till handdukar efter Leilas Söderholms svettiga handduksträning.

Annons

Till kvällen är det också dags för Laila Adèle att bjuda på mer än de uppskattade danspassen: hon ska sjunga för oss! Och det blir en spelning som får oss att tappa andan. Applåderna och spontandansen vill aldrig tar slut och det är ett djupt rört och saligt gäng som vandrar arm i arm till kvällens middag.

Laila Adéle
Underbara Laila fick alla att tappa andan med sin sångröst!

DAG 3: Lev, lek och lär nyfiken!

”Den som är nyfiken lever längre”, förklarar Leila Söderholm i en av sin föreläsningar och truppen lyssnar in och levererar. Vi kliver över bekvämlighetsgränser, utmanar oss själva och varandra när vi provar helt nya saker. För många är det första gången de boxas under Elin Karlssons pass, flera av oss upptäcker trick för smärtfria ryggar med Sofia Laas och Sandra lär oss hitta core-musklerna vi glömt bort.

Annons

Roligast gräns att korsa är från pool till hav, när vi väljer att ha aqua fun i ett varmt och stilla medelhav istället för hotellets lyxiga pool. Den kom ändå till användning under eftermiddagen! Vi hann avverka hela 11 pass innan dagen avslutas med ett svettigt, härligt och lite lortigt swim run! Vi varvar simtag med löpning på gräset, ivrigt påhejade av en peppig publik. Innan vi sen tar för oss av kvällens härliga buffé föreläser Leila om kroppens signalsubstanser. Tänk hur tankens kraft kan påverka hela kroppen!

swim run i vattnet
11 pass avklarade – nu bara ett swim run kvar!

DAG 4: Från grupp till team

Dagar av gemensam träning har en magisk effekt. Från att ha varit en grupp främlingar är vi nu ett sammansvetsat gäng. Alla mingel, gemensamma måltider och inte minst alla svettiga stunder i solen har skapat nya band och relationer.”Jag har träningsvärk från alla pass, men också efter alla skratt med alla underbara kompisar”, förklarar en peppad resekompis, innan hon tar nästa tugga av moussakan under lunchen. Inför veckans paus, där vi laddar för en eftermiddag Chania, ökar vi pulsen rejält. Dagen fylls av HIIT-pass, latin cardio, aerobicdans och löpskola inför det stundande MåBra-loppet. Linda Wikström får ner oss i tempo med en kvällsmeditation vid havet innan vi får en föreläsning om kost av mig och Sandra.

MåBra-resan
Svetten lackar – och vi är glada!

DAG 5: Vi gråter till en baddräkt

Det är fri halvdag, men schemat lockar med sju olika pass innan dess. Vi yogar, promenerar, löper och hinner både boxas och gå igenom andningsteknik och boosta överkroppens styrka innan bussarna rullar till Chania. Under förmiddagens vattengympa bjuder Linda på en show i poolen. Hon är inte bara yogalärare utan har ett förflutet som konstsimmare och överraskar oss med en uppvisning. En djupt tagen publik gnuggar ögonen när hon är klar. ”Det är första gången jag har gråtit till en baddräkt”, var ett tydligt betyg från en rörd gäst. Under kvällen sammanstrålar alla i förmingel med efterföljande middagsbuffé, där vi pratar om allt långt inpå småtimmarna.

Palmer på Kreta
Underbart väder på fina Kreta!

DAG 6: MåBra springer och rockar!

Träningsrutinerna sitter, men ändå lyckas våra duktiga instruktörer utmana och överraska oss. Veckans näst sista dag bjussar på vattengympa, inomhus i hotellets lyxiga spa, men också Sofias härliga pass med det talande namnet ”Glada höfter”. Vi hinner också med express-styrka och core-träning innan veckans höjdpunkt: MåBra-loppet! Alla kan delta, eftersom det handlar om att vara smart och inte snabb och gissa sin sluttid på den ca 4 km snitslade banan.Tre glada vinnare får ett par sprillans nya löparskor från Saucony, så det är starkt fokus bland löparna.

Annons

Vinnarna applåderas fram under det som blir veckans sista gemensamma kväll. Där bjuder vi också på ett roligt summeringsquiz med fina priser, hyllningstal och kramkalas.Men det slutar inte där. Efter middagen kommer vi in i andra andningen och kliver rätt in i hotellets foajé och discokväll. MåBra-gängets kapacitet skojar man inte bort, det börjar som blygsam solodans men utvecklas snart till en fantastisk flash mob. Äntligen fick vi visa upp de danssteg som vi tränat in! Och det är oklart om det var vår koordinerade line dance, conga-tåget genom receptionen eller något annat som lockade. Men till slut deltog varenda gäst och anställd i vår dans. Tydligen blev ”the awesome Swedes” en punkt på personalmötet dagen därpå...

MåBra-loppet

DAG 7: Mama Mia, sista dagen!

Det krävs med än en disconatt för att MåBra-gänget ska ta sovmorgon. Vi är återigen uppe i ottan och kramar ur det sista ur vår vistelse. En sista löptur eller promenad i soluppgång och ett magiskt yogapass väntar. Självklart hinner vi med ett sista vattenpass och flera av oss kombinerar spa-hänget med en behandling eller massage.

Efter veckans sista lunch behöver vi få upp pulsen och det gör vi med Elins Tabata eller Sofias latindans. Varma i kropp och hjärta kör vi kronan på verket: vår gemensamma dans till ABBA:s Mama Mia.

På eftermiddagen rullar vi in väskorna för avfärd hem till Sverige. Som vanligt med betydligt mer än bara svettiga träningskläder i bagaget. Tack fantastiska vänner för en underbar vecka, jag hoppas vi möts igen!

Jennie Sandberg med en yogamatta
MåBra:s chefredaktör Jennie Sandberg tackar för en underbar vecka på Kreta!

Foto: Maja Ewel, privat

Annons