TräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Pulshöjande övningar att göra hemma – utan att springa eller hoppa

23 feb, 2021 
träna puls hemma, utan hopp eller att springa
Vill du komma upp i puls när du tränar hemma, men undvika hopp och att springa? Då finns det många andra sätt att börja flåsa – testa till exempel de här övningarna!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Häng med MåBra i #novemberpulsBrand logo
Häng med MåBra i #novemberpuls

Det finns mycket man kan göra hemma för att komma upp i puls, även för den som vill undvika hopp eller att springa. Egentligen handlar det framför allt om att röra sig snabbt eller mycket/stort, eller både och.

Ett av de mest effektiva sätten ska enligt studier vara att gå i trappor, så om du klarar du av det kan det vara ett bra alternativ. Annars är det vanligt att man vill undvika hopp eller att springa för att man får ont i ett knä eller fot till exempel, och då fungerar inte alltid trappor för alla.

Få upp pulsen hemma – med övningar utan hopp

Ett annat sätt är att göra övningar där du tar med armarna, och gärna gör stora rörelser med dem. Har du en kettlebell hemma så kan du till exempel jobba med att göra kettlebellsvingar.

Annons

Ett annat alternativ är att ta en boll eller liknande föremål i händerna och sträcka bollen rakt upp och sedan komma ner med den mot golvet och jobba, upp och ned i tempo.

Pulsträning hemma
Jobba med stora armar – kanske kan du låta höger hand möta vänster fot, och tvärt om, i tempo?

En variant på det är att sträcka upp armarna högt upp åt ena sidan och sedan ta ner armarna framför kroppen och sträcka dig ner åt andra sidan, så långt du kommer. Jobbar du här i tempo så kommer snart pulsen att gå upp.

Anpassa övningarna till vad som funkar för just dig

Beroende på din anledning till att inte hoppa – prova dig fram och gör klassiska övningar som burpees, mountain climbers och benböj, men gör dem på ett sätt som passar dig och skippa alla evenetuella hopp-moment i övningarna bara.

Om du har svårt att ta dig upp och ner från golvet kan du jobba med en pall eller stol som du har händerna på när du gör till exempel mountain climbers. Fundera på hur du kan lätta belastningen från dina problemområden.

Tänk gärna stora rörelser när du tränar – till exempel: lyft knäna högt, varannan höger och vänster och möt knäna med armarna som går upp över huvudet och ner på var sin sida om knät du lyfter.

Foto: TT

Annons