TräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Träna kondition hemma: 11 pulshöjande övningar

15 dec, 2020 
kvinnor som tränar kondition hemma
Vill du träna kondition hemma? Här är övningar som får upp pulsen ordentligt och som du kan göra precis var som helst, när du känner för det.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Häng med MåBra i #novemberpulsBrand logo
Häng med MåBra i #novemberpuls

1 Jumping jacks

kvinna träna kondition hemma

Gör så här: Stå med fötterna i höftbredd. Hoppa ut med benen åt sidorna samtidigt som du sträcker ut och upp armarna åt sidorna, och klappar händerna ovanför huvudet. Hoppa tillbaka till utgångsposition och fortsätt sedan att hoppa ut med benen, ihop, ut, ihop …

Annons

2 Höga knän

kvinna träna kondition hemma

Gör så här: Spring på stället och kom upp med knäna så högt upp du bara kan. Svinga med armarna eller håll händerna framför dig med handflatorna nedåt och försök nå dem med dina knän.

3 Hopprep

kvinna träna kondition hemma

Gör så här: Hoppa med hopprep riktigt hopprep, om du har och vill, eller så låtsas du att du har ett hopprep i händerna som du svingar runt, runt.

Annons

4 Hälkickar

kvinna träna kondition hemma

Gör så här: Spring på stället men försök att sparka upp dina hälar mot baken så de nuddar, eller kommer så nära det går.

5 Mountain climbers

kvinna träna kondition hemma

Gör så här: Stå i plankposition med raka armar. Aktivera bålen och rumpan, håll kroppen rak. Dra fram ena knät mot bröstet så långt fram du kan och kom tillbaka igen. Dra direkt fram andra knät mot bröstet så långt fram du kan. Jobba in rörelsen i lugn takt och öka sedan takten.

Annons

6 Burpees

kvinna träna kondition hemma

Gör så här: Stå med fötterna i höftbredd. Kom ner och sätt händerna i golvet. Hoppa bak med fötterna så du hamnar i plankposition. Kom sedan ner med hela bröstet tills du når golvet. Hoppa fram och kom upp och hoppa direkt upp i ett upphopp. Börja sedan direkt om från början.

7 Upphopp

kvinna träna kondition hemma

Gör så här: Stå med fötterna i höftbredd. Kom ner och sätt händerna i golvet. Skjut dig sedan uppåt med så mycket kraft du kan och hoppa rakt upp. Landa mjukt med lite böjda ben och kom ner igen och skjut dig upp …

Annons

8 Situp med box

kvinna träna kondition hemma

Gör så här: Gör vanliga sit ups men när du kommer högst upp – boxa först med höger hand snett framför dig åt vänster och sedan direkt med vänster hand framför dig åt höger.

9 Twisthopp

kvinna träna kondition hemma

Gör så här: Hoppa jämfota och rotera underkroppen medan du fortsätter hoppa. Så att du twistar, rotera fram varannan höger höft fram och varannan vänster höft fram.

Annons

10 Utfallshopp

kvinna träna kondition hemma

Gör så här: Kom ner i ett utfallssteg med höger fot fram och hoppa högt upp och byt så att vänster fot kommer fram. Fortsätt hoppa och byt fot fram varje gång.

11 Sumoupphopp

kvinna träna kondition hemma

Gör så här: Gör som en benböj men börja med benen riktigt brett isär. Kom ner med rumpan och skjut dig sedan uppåt men behåll benen brett isär.

Foto: TT

LÄS MER:

7 anledningar att träna rörlighet (därför ska du göra övningarna)

Träna din rörlighet – skönt pass med övningar att göra hemma

10 superbra anledningar att styrketräna mer!

Annons