5 enkla knep för att få till fler steg i vardagen

26 okt, 2020 
kvinna samlar steg, är ute och går
Kommer du lätt upp i 10 000 steg om dagen eller är det en bit kvar? Här är några enkla knep att ta till för att stegmätaren ska ticka på!
Annons
Häng med MåBra i #novemberpuls
Häng med MåBra i #novemberpuls

Har du fått till färre steg i vardagen på sista tiden? Eller vill du bara öka på din vardagsmotion? Här är några tips på hur du får till mer rörelse, varje dag.

1 Ta varje samtal på språng

Så ofta du bara kan – ta varje telefonsamtal, möte eller avstämning i rörelse. Ta en promenad eller bara rör på dig under tiden, även om det blir att du trampar på stället.

Tycker du också att promenader är bästa träningen?

2 Väck kroppen när du väntar

Förmodligen hamnar du i situationer där du behöver vänta någon eller några gånger om dagen. Det kan vara inför ett möte, när du ska hämta ett barn från skola eller en aktivitet eller kanske i busskön.

Recept.se Nyhetsbrev

Varje gång du hamnar i en situation där du får vänta – upp och hoppa, eller gå. Sitt inte kvar i en bil, på en stol eller bänk. Gå i cirklar, gå fram och tillbaka eller bara rör på fötterna. Även om du bara trampar från sida till sida.

Annons

3 Ta alltid ta med-kaffe

Dricker du några koppar kaffe, eller te, om dagen så ta tillfället i akt att göra det gåendes så fort det bara det går. Samma sak som du ska fika med en vän – passa på att promenera tillsammans och ta med kaffet i termosmuggar.

4 Ta trappan i onödan

Du kanske har hört att du ska välja trappan framför hissen så fort du har möjlighet? Och det är förstås en jättebra vana. Men ta gärna en trappa i onödan också.

Går du förbi en trappa ute – ta ett varv upp och ner i den. Om du har trappa hemma – gå i den så ofta du kan, lägg gärna saker på andra våningen så du måste gå emellan.

Ge hela kroppen en rejäl omgång med bara några få övningar!

5 Låt bilen stå

Har du bil – använd den bara när du måste och parkera gärna en bit ifrån ditt mål varje gång du ska någonstans och gå sista biten.

Brukar du åka kommunalt – kliv på en hållplats senare eller kliv av en tidigare. Eller gå ett par stationer däremellan om det är en bättre tur!

Foto: TT

LÄS MER:

Annons

Anders Hansen: Så promenerar du för att maxa hälsoeffekten

Så får du ut allra mest av dina promenader

9 enkla sätt att göra träningen till ren njutning

Annons