TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

4 effektiva 2 i 1-övningar som tränar hela kroppen

07 okt, 2021 
kvinna tränar hela kroppen med 2i1-övning
Vill man spara tid på ett helkroppspass så är smarta kombinationsövningar ett bra knep att ta till. Här är några effektiva övningar som du ger hela kroppen en omgång med.
Annons
TV: 6 anledningar till att styrketräna merBrand logo
TV: 6 anledningar till att styrketräna mer

Kombinationsövningar, eller 2 i 1-övningar är inte bara roliga. De kan också göra träningen mer tidseffektiv och kan vara smart att ta till de dagar man har lite mer bråttom.

Här är några övningar som låter hela kroppen jobba. Gör till exempel 3 gånger 10 av varje, tre varv.

Utfallssteg bakåt med bicepscurl

utfallssteg med bicepscurl är en kombinationsövning

Gör så här: Stå med fötterna i höftbredd med en hantel i varje hand eller med ett långt gummiband i händerna, som du kilar fast under fötterna. Kliv bak med ena benet och böj benen tills de är i cirka 90 grader.

Annons

Gör en bicepscurl – alltså böj armarna med överarmarna kvar intill och längs med överkroppen – kom tillbaka upp till stående när du sänker ner armarna igen, och gör samma sak på andra sidan. Jobba varannat ben bakåt.

Benböj med hantelpress

kvinna gör 2 i 1-övningen benböj med hantelpress

Gör så här: Stå med fötterna i höftbredd med en hantel i varje hand och händerna vid axlarna. Kom ner i en knäböj genom att böja benen och komma bak med rumpan, som att du skulle sätta dig på en stol.

Stanna och vänd där det känns bra. Tryck dig själv tillbaka uppåt och ta med armarna som går rakt upp mot taket. Kom ner med händerna till axlarna igen och börja om.

Annons

Marklyft med uppdrag

Kvinna gör kombinationsövningen marklyft med uppdrag

Gör så här: Ha en kettlebell i händerna och stå stabilt med fötterna i höftbredd. Kom ner med din kettlebell mot golvet samtidigt som du håller en neutral ryggrad och har raka armar som går nära kroppen.

Vänd när du har din kettlebell nästan i golvet och dra upp din kettlebell igen och fortsätt med den upp mot bröstet, genom att böja armarna och låta armbågarna gå ut åt sidorna. Börja om från början.

Planka med rodd

kvinna gör kombinationsövningen planka med rodd

Gör så här: Ha en hantel i varje hand när du står i planka på raka armar. Alternativt ha hantlarna vid sidan om händerna. Ha även knäna i golvet om du behöver.

Annons

Fatta ena hanteln med handen och dra armbågen bakåt, nära kroppen. Kom ner med handen igen och byt arm och gör samma sak på andra sidan.

Foto: TT

TV: 9 sätt att komma tillbaka efter träningsuppehållBrand logo
TV: 9 sätt att komma tillbaka efter träningsuppehåll
Annons