Så ökar du din förbränning – utan att träna

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Går det att gå ner i vikt utan att behöva tänka på kalorier och portionsstorlekar? Javisst – om du är villig att äta en vegetabilisk kost! En studie som publicerades i Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics visar att vegansk mat får oss att tappa kilon, utan att behöva dra äta mindre eller träna mer.

Studien visar också att en vegansk måltid – det vill säga en maträtt helt utan kött, fisk, ägg eller mejeriprodukter – ökar förbränningen med ungefär 16 procent upp till tre timmar efter måltiden. Anledningen är det höga fiberinnehållet, enligt forskarna.

 

Vegansk mat – mer vatten

Grönsaksbaserad mat är också kalorisnål och innehåller mycket vatten, vilket gör att du kan äta mer och känner dig mättare.

Du behöver givetvis inte bli vegan på heltid för att få positiva effekter. Det räcker med att byta ut några måltider här och där. Testa gärna några av dessa veganska MåBra-recept!

Psst! Vill du lägga till träning för att få ännu bättre förbränningsboost kan du använda dig av vår populära motionstabell. Där ser du hur mycket du förbränner med olika motionsformer.

Läs mer:

De bästa sätten att få i dig protein utan att äta kött

Så mycket fibrer ska du äta för att gå ner i vikt

Testa vår kurs:

Redaktionens tips
Dela på: