Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

5 träningsövningar du alltid ska göra direkt på morgonen

18 jan, 2021 
bästa morgonträningen-övning
Kroppen mår ofta bra av att röra sig direkt när du går upp på morgonen. Här är några övningar som träningsexperter tycker att du ska göra direkt när du vaknat.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Börja träna på morgonen – misstagen att undvikaBrand logo
Börja träna på morgonen – misstagen att undvika

Träning är bra för oss, oavsett när vi gör den. Men det finns några övningar som passar extra bra att göra på morgonen. Och det finns förstås flera anledningar att träna på morgonen.

Till exempel är det en ganska skön känsla att ha träningen gjord. Träning hjälper oss också att hantera stress och bli fokuserade, så kanske kan en tuff arbetsdag kännas lite lättare om vi tränat på morgonen?

Att börja dagen hälsosamt kan också göra att man vill hålla i den känslan hela dagen. Här är några träningsövningar du gärna kan börja dagen med.

1 Uppvärmning/stretch/rörlighet

Ska du träna hårdare på morgonen så börja alltid med att mjuka upp kroppen lugnt och försiktigt så den hinner vakna i lugn och ro. Att träna ett rörlighetspass är i sig ett jättebra sätt att väcka kroppen på.

2 Yogapositionen trädet

Att göra yogapositionen trädet, där du sätter ena foten på insidan av andra benets lår eller vad, är en bra morgonövning enligt yogainstruktör Kristin McGee. Till Huffpost säger hon att det är en övning som ger både balans och stabilitet i ben och bål.

Annons

Övningen hjälper oss också att hitta fokus.

3 Yogapositionen nedåtgående hund

En annan övning som Kristin McGee rekommenderar är nedåtgående hunden som både stretchar och stärker hela kroppen.

I den här övningen kommer också mer blod till hjärnan och vi vaknar till lite extra.

4 Dead bug

En övning som motverkar värk i ländryggen och som stärker hela din bål är en som kallas dead bug, där du ligger på rygg med armar och ben i luften och sakta sänker ner diagonal arm och fot mot golvet.

Gör du den här när du vaknar så aktiverar du din bål på ett bra sätt och kanske kommer ihåg att ha med dig den lite extra i rörelserna du gör hela dagen?

5 Benböj

Enligt Magdalena Cadet, reumatolog, är benböj en övning som passar perfekt på morgonen då den hjälper till att förbättra rörligheten samtidigt som man jobbar med ligament, bindväv och leder, säger hon till Huffpost.

Men har man problem med rygg, höfter eller knän är det viktigt att man anpassar övningen så den fungerar för just dig.

Foto: TT Källa: Huffpost

Annons