RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

De här vanorna har par med bra sexliv enligt forskningen

20 aug, 2021 
Par som kramas och ser varandra i ögonen.
De flesta vill nog ha ett tillfredställande sexliv även om det allra viktigaste för att hålla kärleken vid liv är att man åtminstone ger varandra fysisk närhet och omtanke på andra sätt.
MåBra vet vilka vanor par med bra sexliv har.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 vanor som par med ett bra sexliv harBrand logo
5 vanor som par med ett bra sexliv har

Även om svenskarna inte är några direkta kåtbockar, enligt en nyligen utförd undersökning, så finns det nog ändå en del som skulle vilja hetta upp sexlivet när det väl finns tid för det.

De här vanorna har par som har bra sex enligt forskning och experter på WebMD. Kanske kan det hjälpa dig att identifiera några passionstjuvar som du inte tänkt på?

Se också8 saker som händer när du slutar ha sex.

Ser sex som mer än bara det klassiska samlaget

Par som är nöjda med sitt sexliv tenderar att förstå att det handlar om mer än bara det faktiska samlaget och är intima med varandra minst en gång i veckan.

För att hålla kärleken vid liv och att känna sig tillfredsställd är det nämligen minst lika viktigt med fysisk närhet under andra omständigheter. Det kan handla om att pussa varandra hej då och god natt, ge varandra en spontan kram eller sitta nära varandra under middagen och framför tv:n.

Annons

Vill lära sig mer om varandras njutning men är inte besatta av orgasm

Kunskap är makt, men också en väg till bättre sex. Paren tenderar att vilja lära sig mer om vad den andra och vad båda går i gång på, vilka ställen som är känsligast och vad som bidrar med mest njutning. De som också njuter av att partnern har det bra är gladare över sexlivet.

Se ocksåenkla knepet för bättre sex.

Men målet behöver inte alltid vara orgasm utan de är öppna för att experimentera med olika positioner, rörelser och beröring för att se hur det påverkar, utan någon press. Sensuell beröring är ett verktyg som bidrar till att man kommer närmare varandra och gör de intima stunderna mer njutningsfulla.

Det är viktigt att aldrig fejka något för att upprätthålla eller liva upp en intim relation. Var ärlig med vad som känns bra eller inte så att ni inte vilseleder varandra. Det gäller vid all typ av kontakt.

Flexibilitet för ett mer tillfredsställande sexliv

Det finns ingenting som heter normalt när det kommer till sex. Hur viktigt det är, hur ofta man vill ha det och vad man gillar är högst individuellt och kan även förändras över tid.

Annons

Par som har förståelse för och är lyhörda för när deras respektive är sugen eller inte och vad som kan få den att bli det eller inte mår bättre och är nöjdare. Det i sig kan också bidra till ett mer tillfredsställande sexliv.

Tar sig tiden under sexet

Ju äldre man blir desto längre tid brukar det ta för kroppen att svara på sexuell stimulering. Det kan till exempel vara svårare att hålla stånd eller ta längre tid innan man blir våt. Men vi är alla olika på dessa punkter annars också.

Par som faktiskt tar sig tiden att låta varandra gå i gång och försöker göra varje sekund njutningsfull är mer nöjda med sexlivet.

Vågar använda hjälpmedel

För en del kan det kännas som ett nederlag att använda sig av glidmedel eller sexleksaker. Är jag inte bra nog för att tillfredsställa min partner? Men så är inte alls fallet.

Par som inte drar sig för att använda hjälpmedel är mer lyhörda för sin partners och sina egna behov vilket ju faktiskt höjer upplevelsen för båda.

Ser terapi som ett bra verktyg

När det är någonting som inte känns bra eller inte fungerar så drar de sig inte för att ta hjälp av en expert.

En parterapeut eller sexolog kan nämligen hjälpa till i byggandet av bättre kommunikation, bidra med intimitetsövningar och utbilda i upphetsning och begär.

Det lönar sig alltid i längden att stå på en stabil grund som man sedan kan bygga vidare på.

Källa: WebMD

Foto: TT

Annons