Studie: Så blir du starkare – utan att träna!

Att fantisera om träning kan ha samma effekter som att gymma, visar en ny studie. Forskarna vid Ohiouniversitetet i USA tog ett gäng friska individer och lindade deras handleder för att framkalla svaghet. Sedan delade forskarna in deltagarna i två grupper.

Den ena gruppen fick i uppgift att i elva minuter, fem dagar i veckan i fyra veckor, mentalt föreställa sig muskelsammandragningar – alltså låtsas träna.

Den andra gruppen fick inte några instruktioner. I slutet av de fyra veckorna var deltagarna som ägnat sig åt mental styrketräning dubbelt så starka som de som inte hade gjorde det.

Studien bevisar hur kraftfulla effekter vi kan få bara genom att förändra våra tankar. Men innebär detta att du kan börja strunta i träningen, för att istället ligga hemma i soffan och tänka på kettlebells?

Nja, för att få bästa möjliga hälsoeffekter, såväl fysiskt som psykiskt, bör du röra på dig regelbundet – flera gånger i veckan.

Däremot kan du använda din hjärnas och dina tankars kraftfulla potential med hjälp av en rad mentala övningar som får dig att må bättre, stressa mindre och äta nyttigare.

 

Läs vidare här:

Psykologens 5 bästa övningar mot stress

Besegra sötsuget med hjälp av mindfulness

Träna lyckomusklerna och bli mer optimistisk

Boosta humöret med mindfulness och slipp höstdeppet

Så tränar du hjärnan att stressa mindre

 

Källa: DailyMail.co.uk

AV: Erik Olkiewicz & Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

 

 

LÄS MER:

Öka förbränningen – stor guide!

Varsågod, här har vi samlat alla enkla tips som skruvar upp din förbränningstakt. Klicka för att ta del av 20 effektiva knep!

Stor guide: Så ökar du fettförbränningen!

 

Platt mage NU – med MåBra:s magspecial!

Med rätt mat och kostvanor kan magen bli både plattare och gladare!

Din platta mage är bara några situps bort – på allmän begäran har vi samlat våra mest lästa artiklar om platt mage. Här är allt om maten, övningarna – och smartaste genvägarna!

Läs mer: Platt mage NU – med MåBra:s magspecial!

 

5 oväntade faktorer som bromsar din fettförbränning

Står vågen still? Det kan bero på att din förbränning är för låg.

Går både ork och viktnedgång på sparlåga? Då kan det vara såväl mat- som livsvanor som sätter käppar i hjulet utan att du tänker på det. Här är fem otippade orsaker som kan sakta ner förbränningstakten!

Läs mer: 5 oväntade faktorer som bromsar din fettförbränning

Utvald läsning