ANNONSSAMARBETE MED WELLO2

Senaste hälsotrenden – så andningstränar du

Precis som andra delar av kroppen så behöver lungorna tränas för att må så bra som möjligt. Med åldern så försvagas våra lungor och även ett stillasittande jobb kan göra sitt för att försämra vår andningskapacitet. Många känner inte till hur betydelsefullt andningsträning är, vi är noga med att träna resten av kroppen men lungorna glöms ofta bort – och det är ju ändå de som syresätter hela vår kropp. Genom regelbunden andningsträning får vi mer ork, ökad lungkapacitet och bättre sömn.

wello2

Med andningsredskapet WellO2 lär vi oss andningsträna för bättre andningskapacitet och mer ork.

Andningsredskapet WellO2 är en finsk innovation som är utvecklad för att stärka lungorna. Redskapet är globalt patenterad och kombinerar andningsträning med motstånd och inandning av varm ånga. Träningen i sig är väldigt enkel. Du sitter ner och djupandas genom ett munstycke med justerbart motstånd, som stärker lungorna. Samtidigt andas du in vattenånga, som hjälper till att rensa luftvägarna. Precis som med vanlig träning gör ett par pass i veckan skillnad. Det räcker med att träna två-tre gånger i veckan, cirka 5–15 minuter varje gång.

3 hälso-effekter av andningsträning

1. Ökad lungkapacitet

Träningen hjälper lungorna att stärkas och andningen blir mer effektiv. Syreupptagningen i lungorna förbättras och som resultat syresätts hela kroppen mer effektivt.

trana

Andningen är central för vår hälsa och energi – om lungorna mår bra så orkar vi mer.

2. Lättare att andas

Pollenallergi, KOL och astma påverkas alla positivt av andningsträning, eftersom ångan löser upp slem och partiklar och hjälper luftvägarna att vidgas. Men även du som är frisk kommer känna att du andas lättare!

3. Du sover bättre

När vi djupandas med WellO2 så minskar våra stresshormoner och vi blir lugnare. Har du ofta svårt att sova? Testa WellO2 precis innan läggdags för att komma ner i varv. Många som testat menar att det hjälper dem att sova bättre.

Så funkar WellO2

Du ställer in motståndet på maskinen och temperatur på ångan, det är enkelt och du kan variera från gång till gång. Andas in genom munstycket, och ta långa djupa andetag. Har du nästäppa eller pollenbesvär kan du använda näsmasken som medföljer. Med hjälp av varm ånga i näsan minskar irritationer och slem och partiklar rensas bort. Andningsmusklerna stärks på sikt och andningen blir genast mer effektiv.

wello

WellO2 har varit en succé i hemlandet Finland där det sålts i över 50 000 exemplar.

Efter reklamen: Lista: De hetaste hälsotrenderna för 2022

Slå på ljud

Utvald läsning