ANNONSSAMARBETE MED MULTI-GYN

Hej hej vardag: “Ditt underliv ska inte lukta vanilj”

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Vaginan är en fascinerande kroppsdel – precis som ett fingeravtryck så är ingen vagina den andra lik. Ditt underliv är därmed helt unikt. Men det vi har gemensamt med nästan alla andra vagina-bärare är vi ofta kan uppleva besvär som påverkar oss i vardagen. Det kan till exempel handla om oönskade flytningar, klåda, irritationer, vaginal torrhet, dålig lukt eller svamp.

Hela tre av fyra kvinnor upplever att de har besvär i underlivet som de vill göra någonting åt. Men trots att så många har besvär kan man uppleva att underlivsproblem fortfarande är ett tabubelagt ämne som man inte vill kännas vid inför andra. ”Så borde det inte vara”, menar illustratören och bloggaren Louise “Hej hej vardag” Edlund Winblad:

– Att klia på en svampdrabbad snippa bland folk känns liksom inte lika självklart som att klia på ett myggbett på armen. Men varför skulle det inte kunna klia där, precis som på resten av kroppen? Snippor drabbas av svamp, snippor drabbas av bakteriell vaginos – det är HELT normalt och vanligt! Sa trots att det kan kännas pinsamt sa borde det ju verkligen inte vara det, säger Louise som ofta bjuder sin stora följarskara på ofiltrerad och humoristisk igenkänning.

Underlivsproblem kan kännas pinsamt och obekvämt, likväl som doften kan kännas ovan. Men sanningen är att en frisk vagina ska lukta underliv. Den neutrala doften vi har i underlivet är inget att skämmas eller oroa sig för – och behöver inte döljas av andra parfymerade dofter.

– Snippor luktar. Man svettas, har flytningar och mens. Det ska inte lukta vanilj eller rosenknopp. Det ska lukta snippa. Helt enkelt. Jag blir tokig när jag hör om att tjejer ska smörja sig med diverse grejer för att lukta nåt annat an det en snippa gör. Dels är snippan en känslig sak som vi ska vara rädda om, den klarar inte av en massa krämer och grejer. Dels sa kanske man blir helt förvirrad över vad snippan egentligen ska lukta, säger Louise.

Din neutrala doft känner du bäst själv och du märker om det helt plötsligt börjar att lukta annorlunda. Får du illaluktande flytningar är det symtom på bakteriell obalans i underlivet. Vissa kvinnor har lättare för att få bakteriell vaginos och drabbas ofta igen och igen. Du kan förstås också ha flytningar som luktar illa utan att det är bakteriell vaginos. Vid bakteriell vaginos luktar det illa även när du är nyduschad och om så är fallet finns hjälp att få.

ActiGel är en naturlig produkt som återställer den naturliga balansen i underlivet. Multi-Gyns ActiGel finns att köpas på alla apotek.

Ibland försvinner underlivsproblem av sig själv men det kan ta tid. För att återställa den naturliga balansen finns bra receptfria alternativ som förebygger och behandlar – som Multi-Gyns produkter som inte ger några bieffekter. Den naturliga gelen ger direkt lindring av besvär som dålig lukt, klåda, oönskade flytningar, sveda och irritation och kan användas även om du är gravid eller ammar.

En god underlivshygien är viktig, men en god underlivshygien är en balans av "för mycket" och "för lite". Undvik att använda tvål eller intimtvättprodukter i underlivet varje dag och varva med att bara tvätta med bara vatten.

LÄS MER OM MULTI-GYNS PRODUKTER HÄR!

TV: 5 vanliga problem med underlivet – så enkelt gör du något åt dem
1:47

Efter reklamen: TV: 5 vanliga problem med underlivet – så enkelt gör du något åt dem

(1:47)

Dela på: