FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Här är kändisarna som deltar i andra säsongen av Den stora hälsoresan

20 jan, 2021 
AvHanna Carlsson
Sofia Wistam, Kalle Moraeus och Marika Carlsson är några av deltagarna i Den stora hälsoresan säsong 2.
Det blir en andra säsong av det omtalade tv-programmet Den stora hälsoresan, som bygger på konceptet 16 weeks of hell. Det skriver kanalen Discovery+ på sin hemsida. I år är det sex nya kändisar som ska anta den tuffa utmaningen.
Annons
Få mer tränings motivation – experternas tipsBrand logo
Få mer tränings motivation – experternas tips

TV-programmet Den stora hälsoresan får en säsong till. Denna gången kommer sex nya kända ansikten genomgå det 16 veckor långa kost- och träningsupplägget. Träningskonceptet sägs vara extremt tufft.

Det här är 16 weeks of hell

Förra året deltog Måns Möller, Martin Melin, Agneta Sjödin och Martina Haag. Martina Haag valde senare i programmet att hoppa av, då hon ansåg att träningskonceptet la ett för stort fokus på viktminskning.

– Även om du säger: ”Vi bantar inte” så är det att jag måste väga mig, jag måste veta hur många kalorier det finns i en tomat. Jag måste hela tiden titta på vågen, jag måste köpa en våg. Jag vill känna att kläderna sitter bra, då är jag nöjd. Jag vill inte köpa en våg för att passa in i ditt diagram, sa Martina Haag i programmet.

Konceptet, som startades av tränaren Tony Andersson, bygger på ett strikt kostupplägg och ett intensivt träningsschema. Flera svenska kändisar, som Emma Igelström, Lasse Kronér, Rickard Olsson och Magnus Hedman, har tidigare vässat formen med hjälp av programmet. Samtidigt har andra kritiserat konceptet och menar att programmet kan trigga ätstörningar.

Annons

Enligt tränaren och upphovsmannen själv har dock många fått upp ögonen för upplägget efter första säsongen av Den stora hälsoresan.

– Intresset för 16 weeks of hell är enormt. Vi är chanslösa till att ta emot alla som vill genomföra dessa 16 veckor, säger tränaren och upphovsmannen Tony Andersson till MåBra.

Här är deltagarna i Den stora hälsoresan 2

Den nya säsongen håller precis på att spelas in men redan nu står det klart vilka som kommer anta årets utmaning.

  • Komikern Marika Carlsson
  • Influencern Viktor Frisk
  • TV-profilen Sofia Wistam
  • Sportkrönikören Patrick Ekwall
  • Handbollslegendaren Magnus Wislander
  • Musikanten Kalle Moraeus

Även tränaren Tony Andersson kommer tillbaka för att instruerar och peppa deltagarna.

– Årets deltagare känns riktigt motiverade, säger Tony Andersson, som tror på en spännande säsong.

Programmet har premiär på Discovery+ i vår.

Foto: TT

Annons