TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

Hur tränar man under 16 weeks of hell?

11 jun, 2020 
Agneta Sjödin i Den stora hälsoresan
Nyfiken på hur man tränar under 16 weeks of hell? Här är några av de viktigaste delarna i träningsprogrammet.
Annons
Därför älskar vi löpning!Brand logo
Därför älskar vi löpning!

Efter att tv-programmet Den stora hälsoresan började sändas har intresset för konceptet 16 weeks of hell fullständigt exploderat. Många undrar hur själva träningsupplägget ser ut under programmet.

Mycket av det som ingår i 16 weeks of hell är hemligt, i princip all information ges till deltagarna när de anmält sig. Men det finns lite att ta del av ändå.

Träningsschema under 16 weeks of hell

När du sätter i gång med programmet får du ett träningsschema som innehåller 84 gympass med tydliga instruktionsvideos för varje övning. Varje dag ska du dessutom konditionsträna 45–75 minuter, till exempel en powerwalk, löpning eller annan konditionsträning.

– Om man tar någon vecka mitt i programmet så kan det vara så att man tränar gympass tre dagar i rad, vilar en dag, tränar 3, vilar en dag… Man kör också powerwalks eller löppass beroende på vilket utgångsläge man har, säger grundaren av 16 weeks of hell, Tony Andersson till MåBra.

Annons

Själva gymträningen under 16 weeks of hell utgår från en metod som kallas 6×6, vilket innebär att man utför 6 olika typer av övningar, 6 gånger, med runt 10 repetitioner för varje övning.

– Vi jobbar mycket med funktionella övningar som tröttar ut musklerna. Det handlar inte om att lyfta tungt, säger Tony Andersson till Expressen.

Passen på gymmen är långa och intensiva och ligger på 70-75 minuter. Programmet blir stegvis tuffare, där de sista fyra veckorna är de mest intensiva.

– Till en början kör man helkroppspass, men sen är det fokuserat på en specifik muskelgrupp, säger Tony Andersson.

Två gånger under programmet går man dessutom in i så kallad ketos, vilket betyder att man äter extremt lite kolhydrater, något som får kroppen att använda fett som bränsle istället för kolhydrater. Under denna period tränar man också väldigt hårt.

Övningar under 16 weeks of hell

Grunden till träningen under 16 weeks of hell är alltså daglig konditionsträning, varvat med funktionella övningar på gym. Passen är långa och intensiva – och inte minst har den strikta kosten en påverkan på deltagarnas kroppsliga förvandlingar. Ledorden är planering och disciplin.

Här är några exempel på övningar som man använder sig av under 16 weeks of hell:

  • Benböj med skivstång
  • Chins
  • ”Gorilla crunch”
  • Armhävning på handtag
  • Benpress
  • Hantelpress bröst
  • ”Dragonflyes”

Här är ett exempel på en dag ur grundaren Tony Anderssons liv:

Källa: Expressen, 16weeksofhell.com
Foto: Dplay

LÄS MER:

Måns Möller bryter tystnaden efter kritiken mot kroppsförändringen

Anders Öfvergårds stora oro efter drastiska viktraset

Martina Haag stoppas efter stora viktbråket i tv

Agneta Sjödin om 16 weeks of hell: Helt slutkörd av dieten

Därför snackar alla om Den stora hälsoresan och 16 weeks of hell

Annons