Fettbrännardieten: Minska 5 kilo på 2 veckor!

19 apr, 2014 
Bränn fett med nya dieten.
Det är enkelt, snabbt och garanterat säkert att gå ner i vikt med den nya 2-veckors fettbrännardieten. Upp till 5 kilo kan du tappa i vikt!
Annons

Videon kunde inte hittas

Uppdaterad december 2020.

”Maxa dina chanser till en hållbar viktminskning med en ordentlig rivstart!”

Det är budskapet i näringsexperten Fiona Kirks 2-veckors fettbrännarmetod som hon skriver om i boken 2 Weeks in the Fast Lane Diet.

Metoden bygger på det faktum att cirka 85 procent av alla som gått ner i vikt går upp igen inom loppet av fem år. Fiona Kirk har studerat de 15 procent som lyckats hålla sin vikt på sikt. Av dessa hade drygt hälften (62 procent) rivstartat med snabbdieter.

Motivation till att gå ner i vikt

Fiona Kirks slutsats är att snabba och positiva resultat i början av programmet är avgörande för hur man på sikt ska lyckas med sina viktambitioner. Viktraset boostar motivationen och självförtroendet hos bantaren.

Eftersom quick fix-metoder ofta anses som både oseriösa och osunda utvecklade Fiona Kirk en diet som triggar kroppen att förbränna maximalt med lagrat fett samtidigt som man laddar maximalt med näring. Hennes metod bygger på ny kunskap om hur olika födoämnen fungerar i kroppen.

Annons

Fiona har även byggt ut fettbrännardieten med en effektiv kortversion på 4 till 14 dagar, för den som vill komma igång blixtsnabbt och kanske tappa i vikt inför en fest, ett bröllop eller en resa. Fettbrännardieten: Den supersnabba versionen kan du läsa mer om här!

Smarta kalorier

Man har kommit på att en kalori inte bara är en kalori. Vissa kalorier är lättsmälta och strömmar snabbt ut i blodbanan, höjer blodsockret och lagras som fett. Medan andra kalorier smälter långsamt och släpper ifrån sig lite energi i taget utan att något fett lagras. Vissa kalorier kräver dessutom så mycket energi för att metaboliseras att de skapar ett underskott på energikontot – de tar mer energi än de ger!

En portion brysselkål ger cirka 50 kalorier. Men för att smälta och bearbeta den går det åt hela 75 kalorier. Underskottet – 25 kalorier – tas från kroppens fettreserver. Det är sådan fettförbrännarmat som vi ska äta mer av när vi vill gå ner i vikt och hålla de nya måtten. Läs mer om negativa kalorier här!

Annons

Grunden i 2-veckorsdieten är alltså att välja mat som inte bara ger energi (kalorier) utan också kräver energi för att smältas. Sådan mat är ofta proteinrik, som fisk, kött och fågel. Den innehåller också långsamma kolhydrater som i grönsaker, nötter, rotfrukter, bönor och baljväxter. Genom att äta mycket av sådan mat blir man garanterat mätt, får i sig näring och förbrukar en massa kalorier – av att bara äta!

Ät kolhydrater – men undvik de snabba

2-veckorsdieten är en kolhydratvänlig diet även om den varnar för snabba kolhydrater som i socker, vitt bröd, pasta, ris och så vidare. Bäst är att välja kolhydrater som är långsamma och rika på näring. Eftersom vissa forskare menar att kroppen tar upp och hanterar effekterna av kolhydrater bättre tidigt på dagen ska man äta frukt, sallad, bönor och så vidare till frukost och lunch. Inte senare än klockan 18 på kvällen, om man vill sätta full fart på vågen.

Annons

Under 2-veckorsfasen ska man till varje måltid se till att få i sig födoämnen som ökar ämnesomsättningen och skruvar upp kroppens förbränning. Koffein, kalcium, vissa grönsaker, örter och kryddor har sådan effekt. Samt fett.

Minska sötsuget med smart mat

Omega-3 som finns i fet fisk som lax och makrill är en livsnödvändig fettsyra. Många bantar genom att dra ner på fett- och kaloriantalet. Då kan effekten bli att ämnesomsättningen skruvas ner. Omega-3 har motsatt effekt – den ökar ämnesomsättningen och skruvar upp kroppens förbränning. Genom att äta fett förbränner du alltså fett.

Dessutom är fett mättande och håller sötsuget borta.

Viktigt är också att äta mat som fyller magen och mättar effektivt. Protein, fett, fibrer och flytande mat som soppor, juice och smoothies har sådan effekt.

Löpcoachens 3 bästa tips för när du börjar springa
Löpcoachens 3 bästa tips för när du börjar springa

Läs mer:

8 viktiga fetter som är bra för figuren

Stor guide till knepen som ökar din fettförbränning

Så minskar du midjemåttet med proteintricket!

Testa vår kurs:

Bränn fett - webbkurs.
Annons