Träna sneda magmusklerna: 5 supereffektiva övningar

Kvinna tränar sneda magmusklerna, alltså magens sidor
7 Enkla träningsformer på hemmaplan
Slå på ljud

1 Sidoplankan

Kvinna tränar sneda magmusklerna, ligger på sida

Gör så här: Ligg på sidan med undre armbågen och underarm i golvet, rakt under axeln. Sträck ut benen med fötternas sidor i golvet, ha ena foten framför den andra men tätt intill. Spänn kroppen och kom upp så du har kroppen diagonalt men rakt.

Tryck höften lite framåt så inte rumpan putar bakåt. Tänk på att vara så rak som möjligt i kroppen – hela vägen från hälarna till huvudet.

Stå kvar i högst en minut, gör hellre övningen kortare stunder och fler repetitioner. Vill du öva in rätt teknik ordentligt så hittar du mer information om övningen här!

2 Stående rotation med gummiband

Kvinna tränar sneda magmusklerna med gummiband

Gör så här: Fäst ett gummiband så det kommer ungefär i axelhöjd. Ställ dig med ena sidan mot gummibandet och ta tag i det med händerna, ha armarna utsträckta rakt framför dig.

Kliv en bit bort från bandet, så du skapar en spänning där du måste hålla emot för att inte låta armarna dras mot bandet, men behåll samma position. Stå kvar i 30 sek, vila, gör samma sak igen. Och glöm inte andra sidan sen!

3 Russian twist

Kvinna tränar sneda magmusklerna

Gör så här: Börja sittandes med benen lätt böjda framför dig. Lyft fötterna från golvet och luta dig lätt bakåt, spänn till magen. Hitta en bra position och börja sedan vrida överkroppen varannan gång till höger, varannan vänster.

4 Sneda situps på pilatesboll

Kvinna tränar sneda magmusklerna

Gör så här: Lägg dig med ryggen på en pilatesboll, ha fötterna i golvet. Hitta ett stabilt läge där du har kontroll. Kom upp i en sit up och vrid åt höger, kom tillbaka ner. Kom upp i en sit up och vrid åt vänster, kom tillbaka ner. Fortsätt jobba varannan sida.

5 Cykel-sit ups

Kvinna tränar sneda magmusklerna

Gör så här: Ligg på rygg och kom upp med fötterna en bit från golvet och lyft axlarna från golvet. Kom fram med höger armbåge samtidigt som du möter med vänster knä, kom tillbaka och gör samma sak med vänster armbåge mot höger knä. Ha alltid andra benet rakt och lite lyft från golvet.

Foto: TT

LÄS MER:

Träna kondition hemma: 11 övningar som höjer pulsen

Träna din rörlighet – skönt pass med övningar att göra hemma

10 superbra anledningar att styrketräna mer!

Utvald läsning