Topp 3: Här är övningarna som bränner mest fett

Kickboxning, hoppa hopprep eller cykling – vad bränner egentligen mest fett?
7 Enkla träningsformer på hemmaplan
Slå på ljud

Vill du kunna träna så lite som möjligt men fortfarande få snabba resultat? Då borde du satsa på träningen som bränner flest kalorier. Vi listar de tre bästa övningarna som snabbt och effektivt kickar igång din förbränning.

Här har vi dessutom, med hjälp av Women’s Health, lagt till förslag på hur du gör träningspasset så effektivt som möjligt!

Vill du kolla hur mycket kalorier du förbränner under ditt favoritpass? Då borde du kolla in vår smarta motionstabell – som gör det enkelt att hålla koll på hur många kalorier du gjort av med under ditt pass.

Här är övningarna som bränner mest fett

1. Hopprep

Det är knappast någon överraskning att boxarnas favoritträning hamnar högt på listan. Hopprep är jättebra träning för den som klarar av att hoppa och samtidigt vill bränna kalorier snabbt och effektivt. Takten ska ligga på 120 hopp per minut – då kan du bränna 667-990 kalorier i timmen. Vill du göra passet extra effektivt? Satsa på ett hopprep med extra tyngd, för att ytterligare aktivera dina armar och axlar i rörelsen.

2. Kickboxning

Förutom att du får chansen att sparka ut dagens stress och irritationsmoment så är kickboxning en högintensiv träningsform som både är rolig och förbränner kalorier på ett kick. Du kan bränna mellan 582-864 kalorier på bara en timme! För att öka förbränningen lite extra så är det bra att hålla koll på sina vilopauser. 30 sekunders vila på varje 90 sekunders sparrande är ett bra riktmärke.

3. Cykling

Förutom att cykling är extremt skonsamt för kroppen så kan ett högintensivt pass på cykel även vara kanon ur en förbränningssynpunkt. Ett pass på spinningcykeln kan bränna hela 568–841 kalorier på en timme. Om du brukar cykla själv kan du öka förbränningen med att gå på ett gruppträningspass, där en instruktör motiverar dig till att köra lite hårdare. Du kan även satsa på intervaller – växla mellan en minut i snabbt tempo och kör sedan 30 sekunder i ett lugnare tempo.

Källa: Women’s Health Foto: TT

Läs mer:

6 knep: Så ökar du din viloförbränning

Bränn fett i vardagen: Så lätt kan du öka din förbränning

LISTA: 18 otippade sätt att bränna 100 kalorier

Utvald läsning