Bränn fett i vardagen: Så lätt kan du öka din förbränning

Du kan öka förbränningen i vardagen.
Så olika kan 100 kalorier se ut
Slå på ljud

Det finns några saker som är extra viktiga när det kommer till fettförbränning. Och genom att komma tillrätta med dem kan du öka din förbränning i vardagen.

Så här gör du:

1. Stressa mindre

Höga stressnivåer gör att kroppen bränner fett långsammare, visar forskning. Drygt 100 kalorier mindre förbränner din kropp under en 7-timmarsperiod när du varit stressad.

2. Bygg muskler

Din kropp omvandlar matens kalorier till energi, dygnet runt och även i viloläge. Personer som har mycket muskler har automatiskt en högre förbränningstakt, eftersom muskler kräver mer energi än kroppsfett. 1 kilo kroppsfett bränner 4 kcal per dygn, motsvarande siffra för 1 kilo muskler är cirka 12 kcal.

3. Sov ordentligt

Kroppen behöver vila, även när du aktivt ska gå ner i vikt. Att få tillräckligt med sömn är avgörande för din hormonella balans och metabolism. För lite sömn kan snabbt orsaka stresspåslag, vilket bromsar förbränningen ordentligt. Dessutom ska du orka träna och måste vara utvilad för det!

4. Ät kolhydraterna tidigt

På morgonen är vår insulinkänslighet som bäst, därför är det bättre att äta kolhydratrik kost då. Bröd och gröt till frukost och tidig lunch, fyll resten av dagen med grönsaker och mat med långsamma kolhydrater.

5. Dra ner på alkoholen

Alkohol innehåller mycket kalorier och påverkar fettförbränningen negativt på en hormonell nivå. Ett glas vin då och då kan vara okej, men för mycket och för ofta har en negativ effekt på både hälsa, förbränning och vikt.

6. Var aktiv

Genom att vara så aktiv som du bara kan i vardagen kommer du kunna hålla igång din förbränning.

Foto: TT

...

Läs mer:

Nå dina viktmål med vår hyllade online-kurs Bränn Fett

Fatrex: Bränn fett med ny svensk supermetod

Bränn fett snabbt och enkelt – expertens bästa tips!

Utvald läsning