Träna hemmaTräningspeppTräningsprogramTräna utomhusVandringYoga

Sarah började promenera överallt: "Har gått ner 17 kilo!"

07 apr, 2018 
Sarah gick ner i vikt med promenader och LCHF.
Promenader i ur och skur har gjort Sarah lättare, piggare och gladare! Läs om hur hon kom igång med promenaderna.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Därför ska du promenera – 5 anledningarBrand logo
Därför ska du promenera – 5 anledningar

Med fem barn varannan vecka var det svårt för Sarah Wallskog Lindvall att få till den kontinuerliga träningen. Men i stället för att fokusera på vad hon inte kunde göra bestämde hon sig för att fundera ut vad hon skulle kunna göra. Hon kom fram till att promenader borde funka.

–Jag köpte en ryggsäck och träningskläder och började gå hem från jobbet. Hem ska jag ju alltid och det är åtta kilometer enkel väg, berättar hon.

Sarah Wallskog Lindvall.

Kontoret där hon jobbar ligger i en gammal byggnad, sex våningar upp. Sarah slutade använda hissen och gick uppför trapporna, varenda dag – utan undantag.

–Det är 101 trappsteg, så det är rätt effektivt, säger hon.

Sarah började även lägga in promenader i vardagen – överallt och när som helst egentligen. I dag är det en naturlig del av hennes liv.

Annons

– Jag försöker alltid få in rörelse på något sätt, i form av att exempelvis gå till skolan med min son, hoppa av bussen ett par stationer tidigare, gå en runda på lunchen eller, som sagt, gå merparten av vägen hem.

Promenader och LCHF

Promenaderna gör henne både piggare och gladare.

–De är jätteviktiga för mig. I vintras när det snöade och var dåligt väder blev jag så sur när jag tänkte på att jag inte skulle kunna gå. Så jag gick ändå. Det är min egentid. Jag lyssnar på en ljudbok eller musik och det är fantastiskt skönt!

Att gå ut och gå hjälper inte bara Sarah att orka mer – det har även lett till att hon gått ner i vikt. Promenaderna i kombination med LCHF-kost har fått henne att tappa 17 kilo – och det på bara lika många veckor. Hon valde alltså att ta bort vitt mjöl och socker och lägga till vardagsmotion.

– Det funkar jättebra för mig. Jag har lärt mig att kolhydrater är min trigger, det gör mig sötsugen direkt. Så jag försöker att undvika det, även om jag inte är superstrikt. Jag älskar min caffe latte och jag dricker vin och champagne. Man måste ju hitta det man gillar och verkligen njuter av, säger hon.

Sarah Wallskog Lindvall

  • Ålder: 45 år.
  • Bor: I Stockholm.
  • Familj: Man, 3 barn, 2 bonusbarn.
  • Gör: PR- och marknadschef på bokförlaget Harper Collins.
  • Längd: 176 cm.
  • Vikt då: 83 kilo.
  • Vikt nu: 66 kilo.

Av: Jessica Devert

Annons