Träna hemmaTräningsprogramTräna utomhusVandringYogaMåbra-resan

Sofia Åhman visar hur du gör plankdancechallenge – klarar du den?

24 mar, 2021 
sofia åhman visar #plankdancechallenge
Vill du också testa en variant på utmaningen #plankdancechallenge? Träningsprofilen Sofia Åhman visar hur du kan göra. Lycka till!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 anledningar att träna magenBrand logo
5 anledningar att träna magen

Fysiska utmaningar till musik blir allt mer populära i sociala medier. Vi har på senare tid bland annat sett #jerusalemadancechallenge och #centerofgravitychallenge.

Tidigare har man också kunnat prova på bland annat #shrimpsquatchallenge och #koalachallenge.

Sofia Åhman visar hur man gör #plankdancechallenge

Träningsprofilen Sofia Åhman har också hakat på trenden, inte minst efter att SVT-tittare bett om instruktioner till olika utmaningar. På sitt Instagramkonto har hon också lagt ut bland annat en variant på den dansande plankan, eller #plankdancechallenge.

Annons

Den här utmaningen gör man i Sofia Åhmans variant till en låt som heter Your Body, och rörelserna gör man till musiken som är ungefär en och en halv minut in i låten.

Sofias plankdancechallenge går till ungefär så här:

  1. Man börjar i hög plankposition, med händer och tår i golvet.
  2. Man hoppar ut med fötterna åt sidorna och tillbaka in med dem igen, samtidigt som man lyfter höger arm rakt framåt och sätter sedan i höger hand igen, och sedan vänster arm rakt framåt och så vänster hand i golvet igen.
  3. Medan man fortsätter hoppa ut med fötterna ut åt sidorna och in igen kommer man ner med höger armbåge/underarm i golvet, följt av vänster armbåge/underarm. Och sedan upp på raka armar igen – först höger och sedan vänster.
  4. Man drar sedan in höger knä mot bröstet och tillbaka i med tårna igen, följt av vänster knä mot bröstet och tillbaka med vänster tår i golvet igen.
  5. Här gör man en armhävning och kommer upp på raka armar igen.
  6. Nu hoppar man ut med fötterna åt sidorna igen samtidigt som man lyfter höger hand och rör vid vänster axel och kommer tillbaka och lyfter direkt vänster hand och rör vid höger axel och kommer tillbaka.
  7. Man drar sedan upp höger knä mot höger armbåge, på höger sida av kroppen och kommer tillbaka och gör samma sak med vänster knä.
  8. Man hoppar ut och ihop med fötterna igen två gånger …
  9. … och avslutar med en armhävning.

Källa: Instagram Foto: TT/Instagram

Annons