Ny viral träningsutmaning: Kan du göra en Shrimp squat?

Ni gillade vårt inlägg om The Chair Challenge, och sen dök det mystiska Unliftable woman-tricket upp – och för att inte nämna den skrattretande Stick burpee challenge! Eftersom vi ÄLSKAR utmaningar så fortsätter vi på det temat. Den senaste roliga utmaningen heter Shrimp squat!

Som ni kanske hör på namnet är denna utmaning egentligen en träningsövning – men kanske inte någon som vi vanliga dödliga har på träningsschemat i vanliga fall. Faktum är att bara en procent av alla som testar klarar den (enligt smått oklara internetkällor).

Utmaning för atleter

Här nedan ser ni Melissa Cappelletti, en atletisk terapeut från Kanada, utföra övningen. Enligt kanadensiska CBC är det hon som ligger bakom den nu mer virala utmaningen, tack vare ett klipp hon la upp på sociala medieplattformen TikTok.

 

Vissa kallar den numer bara för ”the Tiktok challenge”. Hennes inlägg har fått över sju miljoner visningar och över 900 000 likes.

Hur gör man TikTok challenge – Shrimp Squat?

Hur ska man då göra om man vill testa och se om man klarar en shrimp squat? Jo: Du börjar med att stå på ett knä, den andra foten har du i golvet (fritt att placera den var du vill). Ta tag i ditt bakre ben vid fotleden med båda händerna – och sen reser du dig upp!

Lätt som en plätt? Trodde inte det! Men det är inte omöjligt! Det bevisade programledaren och producenten Hanna Persson nyligen när hon la upp en story på Instagram, som visar hur hennes fästman Anton testar Shrimp squat – och lyckas! Så här såg det ut:

tiktokutmaningen, Hanna Persson @hanapee

Hanna Perssons story visade hur fästmannen lyckas med utmaningen.

Kan du göra en Shrimp squat? Testa och se!

Foto: TikTok, Instagram

Läs mer:

Rutmaningen 2019 – här är alla övningar!

Dagens godaste utmaning: Vem är bäst på semmel-pushups?

Pappans surströmmings-utmaning får tårarna att spruta!