Koala challenge: Vågar du testa nya virala utmaningen?

koala challenge

Virala utmaningar är alltid lika roliga. Vi är många som både skrattat och svettats till exempelvis ”Stick burpee challenge” och ”Chair challenge”. Även ”Ice bucket challenge” fick enormt genomslag för några par år sedan – och bidrog med stora summor till forskningen kring sjukdomen ALS.

Och precis som den sistnämnde har den senaste i raden av utmaningar en lite allvarligare underton. Även om den funnits ett tag så fick den så kallade ”Koala challenge” nytt liv efter årskiftet i samband med de kraftiga bränderna i Australien.

Energidrycksföretaget FITAID uppmanade då folk att anta utmaningen och därmed också bidra till en insamling för de människor och djur som påverkats av bränderna.

För varje video som någon postade under hashtaggen #koalachallenge lovade företaget att de skulle skänka 5 dollar till brändernas offer.

Så går Koala challenge till

Utmaningen går ut på att man ska ta sig runt en bänk, utan att nudda golvet. Man börjar med att ligga på mage uppe på bänken, och tar sig sedan runt under den. Likt en kola som klamrar sig fast vid ett träd.

Den är inte superenkel, utan det krävs en del styrka och smidighet. Men det finns en hel del som klarat utmaningen, så här kan det se ut då:

Eller så här:

Koala Challenge blev en succé

I dag har hashtaggen över 5000 inlägg – och så sent som den här veckan utmanade gymkedjan SATS sina följare att göra en ännu mer avancerad version av Koala challenge:

Eller varför inte göra det på det här sättet?

Så, hitta första bästa kompis och anta utmaningen på just ert sätt – så förenar ni nytta med nöje! Och glöm inte hashtaggen #koalachallenge.

Bilder och filmer från Instagram

Läs mer:
Testat nya utmaningen Chair challenge – som kvinnor klarar men inte män?
Veckans roligaste utmaning: ”Stick burpee challenge”
10 år mellan bilderna! Se kändisarnas bästa bidrag till #10yearchallenge