Agneta Sjödin om nya vanorna
– efter 16 weeks of Hell

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Agneta Sjödin var en av sex deltagare i Dplays program "Den stora hälsoresan – från soffpropp till superkropp", där kändisarna följde det strikta mat- och träningsprogrammet 16 weeks of hell.

Programmet blev väldigt kritiserat, bland annat för att hetsa till ätstörningar.

– Jag undrar om de som framför kritik ens sett programmet för vi pratar om så mycket annat. Det är mängder av människor som lägger ut bilder när de tränar, jag vet inte varför det här skulle vara värre, sa Agneta Sjödin till Aftonbladet strax efteråt.

Agneta Sjödin om livet efter 16 weeks of Hell

Nu har det gått 22 veckor efter att den folkkära programledaren och författaren slutförde träningsregimen, och i ett inlägg på sin Instagram berättar hon om vilken inverkan programmet haft på hennes vardag.

"Precis efter ägnade jag mig åt vila och återhämtning, i nästan tre månader. Kroppen behövde det," skriver hon.

Något hon hållit i hela tiden har varit hennes powerwalks och hon beskriver sig själv som en "vandrare" som älskar att vara ute och gå. Nu är hon åter igång med träningen.

"Styrketräning tre gånger i veckan, powerwalks varje dag, bra kost, meditation, mental träning, själavård ... hälsa består av många olika komponenter. Det blir en livsstil efter ett tag."

Levde hårt på Ketodieten

Agneta Sjödin har hunnit fylla 53 år och nu känner hon att hon befinner sig på en bra plats i livet, både mentalt och fysiskt. Hon tackar sin pappa för att han varit en hälsoförebild för henne.

"Jag ska hålla i det så länge jag bara kan! Min pappa som fyller 80 nästa år är min förebild. Han tränar fortfarande, stretchar varje dag, äter bra kost och vårdar den inre hälsan – mentalt och själsligt. Där är vi väldigt lika. Härligt att kunna ha sin far som förebild."

Hon har tidigare sagt att hon är väldigt glad över att ha varit med i programmet "Den stora Hälsoresan" och testat 16 weeks of Hell. Men dieten som används i programmet, den så kallade Ketodieten, tog hårt på henne. Första veckan under keto funkade ingenting, berättar hon.

– Jag känner den här ketos-skallen. För det första kvaddade jag ju bilen i måndags. Jag kan liksom inte tänka. Jag kan inte svara på något kul eller smart sätt. Jag vill inte träffa folk jag vill bara gå och lägga mig, sa hon i programmet.

Foto: TT, Instagram

...

Läs mer:

Dr Mikael om 16 weeks of hell: Det går fort tillbaka!

16 weeks of Hell: Kändisarnas egna ord efter tuffa hälsoresan

Här är stora förvandlingarna med 16 weeks of hell

Redaktionens tips
Dela på: