Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Här är stora förvandlingarna med 16 weeks of hell

16 jun, 2020 
Emma Igelström och Anders "Masken" Carlsson har kört 16 weeks of hell
Det är inte bara i Den stora hälsoresan som kändisar kör enligt konceptet 16 weeks of hell – flera andra har gjort det innan. Här är deras förvandlingar.
Annons

Tv-programmet Den stora hälsoresan – som bygger på konceptet 16 weeks of hell – är på allas läppar just nu. Kritiken har varit massiv mot programmets extrema diet och stenhårda träning, något som exempelvis lett till att både Måns Möller och Anders Öfvergård rasat i vikt.

Kändisarnas förvandlingar med 16 weeks of hell

Innan konceptet hamnade på tv var det många tidigare idrottsstjärnor som valde att följa 16 weeks of hell. Här är några av dem och deras resultat.

Emma Igelström

MåBra har tidigare skrivit om Emma Igelströms förvandling med 16 weeks of hell, något hon själv kommenterade så här:

”Jag ar i alla fall klar med mina sexton veckor sedan drygt en vecka tillbaka och ar sa sjukt stolt att jag tagit mig igenom det (aterkommer mer om de snaaaart). Jag har lart mig sa sjukt mycket om mig sjalv under den har tiden. Vad som funkar och vad som inte funkar. Jag tar russinen ur kakan, gar vidare med dem och kommer fortsatta min vag. Min allra storsta vinst ar att jag gatt fran att hata gymmet till att jag ALSKAR styrketraning nu.”

Annons

Emma Igelström är nu också bloggare på mabra.com.

Pontus Kåmark

Tidigare landslagsspelaren i fotboll, Pontus Kåmark, antog utmaningen från kollegan Stefan Schwarz. Kåmark hade tidigare kollapsat och var orolig för sin hälsa.

Så här säger han om resultatet:

– Tidigare kunde jag få svimkänsla när jag var ute och motionerade men nu har jag ingenting sådant. Jag mår betydligt bättre och det är skönt att kunna känna sig vältränad. Jag tränar en del med Frölundas veteraner och de tycker redan att jag ser mycket snabbare ut. Och det är klart, har man tio kilo mindre att bära på så blir det lite enklare, säger han till Expressen.

Det jobbigaste var maten tyckte han:

– Det har faktiskt inte varit så mycket av en pärs, det har gått bra ändå. Det är mest när andra runtomkring sitter och käkar pommes frites och bearnaisesås som det är lite jobbigt. Men jag känner att jag mår så otroligt mycket bättre nu.

Magnus Hedman

Våren/sommaren 2019 genomförde tidigare landslagsmålvakten i fotboll Magnus Hedman 16 weeks of hell – och kommenterade det så här:

Annons

”De här 16 veckorna har förändrat mitt liv och mående på ett sätt jag inte vågat drömma om.
Bilderna är en sak, men mitt inre mående slår de varje dag i veckan!”

Kändisar som genomfört 16 weeks of hell

Fotbollsspelaren Stefan Schwarz var en av de första kändisarna att genomföra programmet, vilket gav stora rubriker.

Det är, som sagt, många gamla idrottsstjärnor som genomfört 16 weeks of hell, även dessa:

  • Anders ”Masken” Carlsson:
  • Challe Berglund:

Foto: Instagram/Marcus Eriksson/Peter Wixtröm/TT

LÄS MER:

Hur mycket får man äta under 16 weeks of hell?

Hur tränar man under 16 weeks of hell?

Måns Möller bryter tystnaden efter kritiken mot kroppsförändringen

Annons