16 weeks of Hell: Kändisarnas egna ord efter tuffa hälsoresan

16 weeks of hell

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

16 weeks of hell är ett väldigt strikt kost- och träningsupplägg, som kändisarna Martin Melin, Agneta Sjödin, Anders Öfvergård, Özz Nûjen och Måns Möller fick följa i Dplays program Den stora hälsoresan – från soffpropp till superkropp.

I mitten av juni hade de genomfört sina 16 veckor, och resultaten var makalösa! Se bilderna och läs mer om deras förändring här!

Programmet fick mycket kritik, bland annat för att många anser att det inte är en hälsoresa deltagarna har varit med om. Det handlar om extrem kost och träning – i samma grad som elitidrottare håller på med inför tävlingar på internationell nivå.

Men kändisarna själva försvarade programmet, förutom Martina Haag, som avbröt sitt deltagande under programmets gång. Så här säger deltagarna efter de 16 veckorna som förändrade både deras kroppar och deras liv!

Agneta Sjödin, 52:

Programledaren Agneta Sjödin tappade inte bara sex kilo i vikt utan gick också från 25 till 13 procents kroppsfett. I ett Instagram-inlägg säger hon:

”Att få känna sig frisk och stark är en fantastisk känsla. @16weeksofhell är över sedan några veckor men jag tänker hålla i formen så gott det går. Även om jag kommer att lägga det på min nivå”, skriver hon.

Hon tackar alla som hejjat på och peppat henne under de hårda veckorna.

”16 veckor är ändå rätt lång tid, men jag är glad att jag fixade det. Och för er som känner er inspirerade – det här kanske blir er träningsommar, där ni även tar er tid för meditation, reflektion och eftertanke och fortsätter att ta hand om er och er omgivning!”

Måns Möller, 45:

Komikern Måns Möller gick ner över 14 kilo under programmet, och gick från 34 till 12 (!) procents kroppsfett. Han har fått en hel del kritik sedan han la upp bilder på sitt nya jag i sociala medier, då många fans förvånades av den tunnare versionen av Måns. Han berättar själv att han mår väldigt bra efter ”Hälsoresan”.

”I vilken kropp tror ni jag mår bäst? I vilken kropp orkar jag vara bäst pappa? Är det upp till mig eller ska andra bestämma?” skriver han i ett Instagram-inlägg.

Han har sänkt sin vilopuls och sitt blodtryck och även fått bättre sömn.

”Jag bränner massor av mitt stresshormon cortisol när jag startar dagen med 45 min powerwalk enligt schemat. Dopaminproduktionen kommer igång och jag får lättare att koncentrera mig,” berättar han vidare.

Han är stolt och glad över sin livsstilsförändring och anser sig ha fått bättre hälsa. Han skriver att han har tränat i genomsnitt tre timmar per dag och följt ett kostschema som justerats alltefter som han byggde mer muskler.

”När programmet slutade var jag tvungen å testa kroppen så jag cyklade till Hudiksvall o sen när jag kom hem spontansprang jag en halvmarathon och det kändes grymt bra.”

Anders Öfvergård, 52:

Mångsysslaren känd som före detta ”Arge snickaren” gick från 30 procents kroppsfett till under 10 – och tappade strax under 20 kilo på kuppen. Han upplevde en del oro över sitt viktras, samt en del andra hälsoproblem under veckorna, men är på det hela nöjd med sin prestation.

– Jag mår som en prins känner jag, säger han i en video han lagt upp på Instagram.

Efter att ha gått 112 powerwalks under lika många dagar, över 9 kilometer per dag, och tränat 84 gympass har han minskat sitt midjemått dramatiskt – och han gissar att han även fått några år till i livet.

– Tack Tony Anderson, 16 weeks of Hell, för några fantastiska veckor, säger han.

Han tackar också de andra deltagarna som han uppskattar att ha fått lära känna.

Özz Nüjen, 45:

Komikern Özz tappade hela 15 kilo under programmet, och minskade sitt midjemått med 22 centimeter. Trots alla diskussioner och all kritik mot upplägget är han tacksam och stolt över att ha varit med i ”Den stora hälsoresan”.

”Jag har nog aldrig ätit så mycket och så rätt som i detta program (men jag har inte fått äta det jag vill)”, säger han på Instagram.

Han skriver vidare att han har blivit mycket starkare de sista månaderna, och dessutom är gladare, sover bättre och känner sig klarare i huvudet.

”Är detta ett program för alla? Nej – precis som allt annat så fungerar inte allt för alla och som vanligt är träning och hälsa väldigt individuellt och detta är och var tycker jag väldigt tufft och väldigt krävande och därför är jag också väldigt stolt och ja lycklig över att jag fixade det,” skriver han.

Martin Melin, 53:

Polisen och förste svenske Robinson-vinnaren Martin Melin gick ner nästan 12 kilo och gick från 24 procent kroppsfett till 10. Han drar sig inte längre för att dela bilder på sig själv i bar överkropp på sociala medier. Men han är ärlig med att det var väldigt tufft för honom, både fysiskt och mentalt, att vara med i programmet.

”Jobbigast har kosten varit, och då inte det jag har ätit utan det jag inte har (fått) ätit. Så mycket som jag har längtat efter glass, bullar, rostade mackor och godis. Det har krypit i kroppen på mig,” skriver han i ett inlägg på Instagram.

Det krävdes en stor dos vilja för att ta sig till gymmet halv tolv på natten, och gå upp för en powerwalk kl 05.15.

”Vad gav det här då? Jo, min sömnstörning är helt borta. Jag är mycket piggare i både huvud och kropp. En hel del fett har försvunnit och jag har blivit tightare i kroppen. Muskler i framförallt rygg och bål har stärkts. En liten bonusdetalj är att jag har börjat äta grönsaker och frukt. Efter 53 år…”

Nu gäller det bara att hålla i den nya formen, menar Melin, vilket han tror kommer bli svårt.

Foto: Instagram

Läs mer:

Så gick det för kändisarna i Den stora hälsoresan – 16 weeks of hell

Ny kritik mot 16 weeks of hell: Hur tänker de?

Hur mycket får man äta under 16 weeks of hell?

Redaktionens tips
Dela på: