Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Agneta Sjödin om kritiken och livet efter 16 weeks of hell

29 jul, 2020 
Agneta Sjödin om livet efter 16 weeks of hell
Nu berättar Agneta Sjödin om hur hon ser på kritiken mot kost- och träningsutmaningen 16 weeks of hell som hon genomförde i programmet Den stora hälsoresan.
Annons

Agneta Sjödin var en av deltagarna i Dplays program Den stora hälsoresan – från soffpropp till superkropp, där sex kändisar följde det strikta mat- och träningsprogrammet 16 weeks of hell. Programmet fick mycket kritik, bland annat för att hetsa till ätstörningar.

Agneta Sjödin om kritiken kring 16 weeks of hell

Nu uttalar sig Agneta Sjödin om sina känslor kring kritiken.

– Det kommer alltid kritik när man håller på med något som har med kost eller träning att göra. Jag tänker att om vi skulle tränat för att bestiga Mount Everest så hade ingen haft någon synpunkt på att vi tränade så hårt, säger hon till Aftonbladet  och fortsätter:

– Jag undrar om de som framför kritik ens sett programmet för vi pratar om så mycket annat. Det är mängder av människor som lägger ut bilder när de tränar, jag vet inte varför det här skulle vara värre.

Så har hon fortsatt efter programmet

Hon berättar också om hur livet efter programmet har sett ut. Bland annat att hon tränar tre till fyra gånger i veckan.

Annons

– Jag fortsätter på mitt sätt, på helgen kan jag ta ett glas vin och jag älskar efterrätter så jag unnar mig det på helgerna. Men jag vill behålla det jag har byggt upp. Jag kommer nog att lägga på mig lite, man kan säga att jag har en viss sömsmån …

Elaka kommentarer på Instagram

Men hon säger också att hon är försiktig med vad hon lägger ut i sociala medier när det gäller träning. Att hon får en del elaka kommentarer, men att hon tar bort och blockerar dem. Men att det ändå allra oftast handlar om positiva kommentarer.

– Tittar man på mitt flöde på Insta så är det 99,9 procent kärlek.

Agneta säger också att hon är glad att hon genomförde utmaningen 16 weeks of hell.

– Jag är så jäkla nöjd nu efteråt, det var som att lägga en grund till att kicka i gång något. Jag har tränat mycket innan, men det här blev en tuffare träning vilket jag tycker var kul. Det blev också en striktare kost som hjälpte till i processen.

Foto: TT

LÄS MER:

Hur mycket får man äta under 16 weeks of hell?

Hur tränar man under 16 weeks of hell?

Agneta Sjödin om 16 Weeks of Hell: Jag har aldrig känt mig så stark som nu!

Annons